Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Izazivaju celulit i salo na stomaku: Kombinacijom ove dve namirnice unosimo i do 12 kocki šećera

cura 1

Neredovna fizička aktivnost, a naročito nepravilna ishrana dovode do nakupljanja prekomernih kilograma. Kada je zdrava hrana u pitanju postoji nekoliko pravila koje je neophodno ispoštovati. Ove dve namirnice ni u ludilu ne jedite zajedno, jer dovode do stvaranja celulita.


 

Preporuka nutricionista je da jedemo više proteina i vlakana, a da unos ugljenih hidrata svedemo na minimum. Takođe, tu su i kombinacije hrane koje su “smrt” za vitku liniju i koje nipošto ne treba praktikovati.

Ove dve namirnice ni u ludilu ne jedite zajedno, kaže dr Filgud.

– Ovo je ubitačna kombinacija, hleb i krem. Pogledajte, dva parčeta hleba imaju negde oko 30 grama šećera. Ova jedna kocka ima oko pet grama, znači to je šest kocki. Pa onda, krem, 50 grama koliko ga ima ovde, ima još 30 grama šećera, to je još šest kocki. Pogledajte šta ste vi uneli, kao da ste pojeli 12 kocki šećera, 60 grama šećera.

E to vam ide u celulit i u salo na stomaku i oko stomaka, to je najgora kombinacija, zato ovo izbegavajte – poručio je on na TikTok-u.

(srbijadanas/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia