Booking.com
Entertainment Event Festival Kultura Music Showtime Srbija Svet TV

Čelnici RTS-a nisu dozvolili Milici Todorović da predstavlja Srbiju na Evrosongu u Kijevu!

Čelnici RTS-a nisu dozvolili Milici Todorović da predstavlja Srbiju na Evrosongu u Kijevu!

Zvezda “Granda” htela je da predstavlja Srbiju na Evrosongu, ali ju je 30 članova stručnog žirija odbilo i stavilo na poslednje mesto


Radio-televizija Srbije i čelnici koji su odlučivali o tome koga će poslati na Evrosong u Kijev odbili su Milicu Todorović koja je želela da se predstavi pesmom “Selotejp”!

– Žika Jakšić smatrao je da bi Milica bila pun pogodak na Evrosongu, što zbog sjajnog vokala, što zbog lepog izgleda i fenomenalnog utiska koji ostavlja svojom igrom. On joj je predložio da otpeva “Selotejp” i dogovor je bio da je u Kijevu izvede na srpskom jeziku. Čak tri meseca se radilo na tome, a Milica je bila puna entuzijazma – otkriva izvor blizak Milici.

Međutim, kada je pesma “Selotejp” došla do urednice zabavnog programa RTS Olivere Kovačević – ona ju je odbila.

– RTS je potrošio oko 150.000 evra na Evrosong, a da je Todorovićeva otišla u Ukrajinu, uštedeo bi se veći deo tog novca.  Pesma je dugo i pažljivo pripremana, sa idejom da zadovolji domaće, ali i svetske muzičke trendove. Milica je u zenitu popularnosti, ima kvalitetan vokal i poznata je u dijaspori, koja glasa za našeg predstavnika – rekao je autor pesme Petrović, koji je 2013. godine sa pesmom “Duga u tvojim očima”, koju je izvela Saška Janković, zauzeo treće mesto na zvaničnom izboru za Pesmu Evrovizije RTS.

Inače, ovo oštro demantuje tvrdnje Kovačevićeve koja je istakla kako su sa RTS zvali naše velike zvezde, ali da niko nije hteo da ide. Olja je i sama potvrdila da Milica jeste imala pesmu, a onda je otkrila razlog iz kog je odbijena.

Naš selektivni žiri od 30 muzičkih urednika sa Radio Beograda i televizije preslušao je tu numeru. Prema glasovima žirija ocenjena je kao neadekvatna, te se našla na poslednjem mestu – rekla je Olivera Kovačević.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinaciju



Booking.com

PRess Serbia