Booking.com
Sport

SRBIJA JE NA MUNDOBASKETU: “Orlovi” pobedili Britance u drugom poluvremenu!

ORLOVI USPEŠNO POČELI PRIPREME ZA MUNDOBASKET

Velika pobeda u Beogradu


Košarkaši reprezentacija Srbije plasirali su se na Svetsko prvenstvo u košarci, nakon što su u Beogradskom “Pioniru” savladali selekciju Velike Britanije rezultatom 101:83.

Uprkos tome što nisu poznati kao zavidni spoljni šuteri, Britanci su imali fin procenat u prvoj deonici utakmice (40 odsto). No i Srbija je imala svoje adute i nakon početne prednosti gostiju, Marko Guduruć vrlo rapsoloženo započinje duel i preokreće rezultat.

Od tog momenta, Srbija konstantno vodi zahvaljujući njemu, Luki Mitroviću, ali i izvanrednoj roli Stefana Jovića koji je po ulasku u igru za četiri minuta upisao četiri asistencije.

Britanci se nisu dali. “Vadio” ih je šut sa distance, te poeni pod košem, što “orlovi” nisu najbolje branili. Čak polovina poena ekipe sa “ostrva” u prvih 15 minuta meča stigla je pod obručem.

Energija je dizala goste. Bili su pod “naponom” želevši da prirede šok u Beogradu  i shodno rezultatu u prvih 20 minuta – nisu toliko daleko kako se očekivalo i priželjkivalo.

U finišu prvog poluvremena, pritiskom Adamua nad Aleksom Avramovićem, tim Marka Stutela je izjednačio. No, Stefan Jović trojkom vraća vođstvo koje je zadržano do pauze.

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia