Booking.com
VIP Džet-set

Ovo su najplaćeniji srpski glumci: Biković uzme 5.000 evra po danu, a među njima je i jedna žena

VOJAŽ UDARIO NA MILOŠA BIKOVIĆA: Svi gledaju i NE MOGU DA VERUJU ŠTA JE IZGOVORENO
Foto: Instagram

Seka Sablić, Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Žarko Laušević i Miloš Biković najskuplji su srpski glumci.


Oni navodno ne prihvataju nijednu ulogu ukoliko za dan snimanja ne dobiju 2.000 evra. I to kad je reč o glavnim rolama. Ako reditelji žele da ih angažuju za neku manju ulogu, moraju da izvoje čak 5.000 evra po danu.

– Žarko Laušević, Miki Manojlović i Aleksandar Berček već godinama uzimaju najviše para za filmove i serije. Pored toga što su talentovani, cenu im diže i to što ne prihvataju olako svaku ulogu koja im se ponudi. Zbog toga, kada producenti i reditelji odluče da ih angažuju za neki projekat, već unapred znaju da će morati da plate 2.000 evra po danu za njihove honorare – otkriva za Informer dobro obavešten izvor i dodaje da njihova cena zavisi i od veličine uloge:

Jedina žena među najplaćenijim glumcima je legendarna Seka Sablić.

– Glumice svuda u svetu, pa i u Srbiji, imaju manje honorare od kolega. To kod Seke nije slučaj! Njena popularnost traje još od osamdesetih godina prošlog veka i ne jenjava. Ona je garancija da će film ili serija postati hit, pa ne čudi što ima mnogo posla – kaže naš sagovornik.

Najmlađi na listi najplaćenijih je Miloš Biković, koji je zahvaljujući ulozi Aleksandra Tirnanića Tirketa u “Montevideu”, a zatim i Maraša u “Južnom vetru” postao velika zvezda.

– Biković, poput mnogo starijih kolega, ima honorar od 2.000 evra dnevno. Međutim, u Rusiji zarađuje mnogo više! Tamo je za film “Sluga”, koji je najgledaniji u istoriji ruske kinematografije, uzimao 5.000 evra po danu – priča naš izvor.

Iza ove petorke slede Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Milan Marić, Miloš Timotijević i Raša Bukvić, sa honorarima od 1.500 evra po danu.

– Marić je zahvaljujući filmu “Toma” i seriji “Državni službenik” među najtraženijim glumcima mlađe generacije. Timotijević i Bukvić su posle uloga u serijama “Besa” i “Južni vetar” podigli cenu, dok supružnike Vojina i Slobodu publika voli da gleda već godinama – kaže naš sagovornik.

Milica Milša, koja u seriji “Igra sudbine” tumači jednu od glavnih uloga, za dan snimanja uzima 450 evra. Ona je zahvaljujući ulozi Ade Kanački postala najzaposlenija glumica u Srbiji u poslednje tri godine, koliko traje megapopularna telenovela. Do sada je snimila 586 epizoda, a čeka je još posla, jer će serija imati više od 800 epizoda.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia