Booking.com
Društvo News

Božica Velousis i Miki Manojlović nagrađeni prestižnim priznanjima! (FOTO)

Božica Velousis i Miki Manojlović nagrađeni prestižnim priznanjima!

Božica Velousis ovogodišnja je laureatkinja zahvalne povelje ARS LONGA Fondacije iz Beograda koja se bavi očuvanjem lepih umetnosti. Ovo prestižno priznanje sa dugogodišnjom tradicijom održavanja, našoj pesnikinji i književnici uručeno je u prestoničkoj Galeriji ’73 u prisustvu eminentnih umetnika, glumaca, reditelja, novinara, pravnika, kritičara, ostalih medijskih radnika… 


Fondacija ARS LONGA bavi se istraživanjem kulturne i književne baštine srpskog naroda; subvenciranjem projekata vezanih za očuvanje lepih umetnosti, posebno onih koje obogaćuju srpsku kulturu, bez obzira na to da li je reč o projektima pojedinaca, organizacija, društava ili udruženja. 

Pesnikinji je zahvalna povelja uručena za izuzetan doprinos srpskoj kulturi i očuvanje lepih umetnosti i to jednoglasnom odlukom stručne komisije ove fondacije. Božica Velousis godinama predstavlja autentične i autohtone srpske običaje, a kroz stihove autorske poezije nastoji da neguje srpski jezik i književnost, podstičući mladi naraštaj na lepotu i bogatstvo maternjeg jezika. U slobodno vreme bavi se organizacijom humanitarnih događaja i umrežavanjem Srba sa umetnicima iz dijaspore. 

Priznanjem „Dimitrije Mitrinović“ koje se dodeljuje čuvajući ovog filozofa, esejistu i teoretičara od zaborava, mogu se pohvaliti istaknuti glumac Predrag Miki Manojlović i Vladimir Kopicl umetnik, pozorišni i filmski kritičar, a zahvalnim poveljama: Antonina Tea Sala pijanistkinja, Dragan Vučelić urednik kulturnog programa Radio-televizije Srbije i novinar, Viktor Gostiljac predsednik advokatske komore Srbije, Mirela Pudar direktorica Galerije ’73 i drugi. 

Potom, prisutnima se obratio Đorđe Kadijević, srpski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar, dobitnik Grand Pri Evrope na festivalu u Rimu za televizijsku seriju „Vuk Karadžić“. Laureati su uživali u priređenom kulturno – umetničkom programu uprkos strahu od dodira, poštujući epidemiološke mere kriznog štaba Republike Srbije.

Foto: Privatna arhiva

Izvor: PRessSerbia

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinaciju



Booking.com

PRess Serbia