fbpx
Entertainment Zanimljivosti

Šta ako vam neko kaže da let traje 53 sekunde? Ovo su ubedljivo najkraći letovi na svetu!

Šta ako vam neko kaže da let traje 53 sekunde? Ovo su ubedljivo najkraći letovi na svetu!

Ubedljivo najkraće letove na svetu najčešće koriste profesori, policajci, bankari i deca koja idu u školu, ali i turisti po potrebi.


Ovo su najkraći letovi na svetu! U maju ove godine je pokrenuta jedna od najkraćih avionskih linija na svetu, na ruti od karipskog otoka Aruba do Punte Fijo u Venecueli, let traje 15 minuta. Ali, to nije jedina kratka ruta na svetu, let od Svetog Martina do Angvile koji organizuje aviokompanija “Anguilla Air Services” traje 10 minuta. To je ujedno i najkraći međunarodni komercijalni let. Pet minuta duže traje let od Svetog Martina do St. Bartsa.

Petnaestominutni let od Arube do Punta Fije se organizuje dva puta nedeljno, a pokrenula ga je “Aruba Airlines” u saradnji s vladom Venecuele. Ovim su poboljšani odnosi između Kariba i Venecuele, iako su veze i dalje ograničene. Cena karte je 215 dolara (22.000 dinara).

Šta ako vam neko kaže da let traje 53 sekunde? Ovo su ubedljivo najkraći letovi na svetu!

Let od Vestreja do Papa Vestreja (Škotska, Orknijska ostrva) koji organizuje “Loganair” je poput mosta za ove otoke i predstavlja najkraći mogući let koji traje nešto više od jedan minut, a u nekim prilikama i 53 sekunde. Ovu liniju najčešće koriste profesori, policajci, bankari i deca koja idu u školu, ali i turisti po potrebi.

Ruta između dva indonezijska sela Kegate i Apovoa je duga samo dva kilometara, ali je avio linija između njih potrebna jer ih deli duboka šumska dolina. Reč je o vrlo izolovanom delu Indonezije koji okružuju planine. Putnike prevozi letelica s jednim motorom “Pilatus PC-6 Turbo Porter” koja ima 10 sedišta. Ipak, ovo nije redovna linija, ali s obzirom na to da se prevoz putnika plaća, svrstana je u najkraće na svetu.

Kada je reč o međukontinentalnim linijama, među najkraćima je ona između Tangiersa (Maroko) i Gibraltara (Velika Britanija), dugačka 69 kilometara. Linijom upravlja “Royal Air Maroc”.

Najkraća linija između dva glavna grada je od Kinšase (Demokratska Republika Kongo) do Brazavila (Republika Kongo). Udaljenost je 26 kilometra, a letove vrši “Ethiopian Airlines”. Ovi glavni gradovi su razdvojeni zamućenim vodama reke Kongo.

Ruta od aerodroma “Barnstaple Municipal” do aerodroma “Nantucket Memorial” u Masačusetsu je duga 49,07 kilometara i najkraća je u Severnoj Americi.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Klix.ba

 

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close