Booking.com
News Srbija

Pokreni se za drugog!

kuke

Danas  u Poletu (Cetinjska 15) u 20h održaće se predavanje “Pokreni se za drugog” u okviru kojeg će biti priče o humanitarnim akcijama koje su probudile Srbiju,o akcijama koje su podstakle druge ljude na plemenita dela,kao i o herojima iz senke koji čine Srbiju lepšim mestom za zivot.

POKRENI SE ZA DRUGOG
Ljiljana Orlić
  “Cilj predavanja je promocija pravih vrednosti,širenje solidarnosti,kao i motivisanje drugih ljudi da se pokrenu i urade neko plemenito delo za ljude iz svog okruženja ili za ljude koje ni ne poznaju.Svet se menja ličnim primerom i zato baš svi mi treba da budemo ta promena koju u Srbiji želimo da vidimo.”-kaze Ljiljana Orlić domaćin  predavanja i jedna od inicijatorki humanitarne akcije Kuke dobrote.
 POKRENI SE ZA DRUGOGKuke dobrote je humanitarna akcija u kojoj pojedinci pomažu drugim ljudima koji žive na ulici ili na rubu egzistencije. Svaki pojedinac može da bude deo ove akcije tako što će postaviti kuke dobrote u svom kraju na prometnoj lokaciji i ostaviti na njima svezu hranu i čistu odeću. Danas kuke dobrote postoje u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Kruševcu,Rumi, Loznici, Pirotu, Kraljevu… Dobra dela ne poznaju granice,tako da se kuke dobrote nalaze i u regionu ,u Budvi, Banja Luci, Podgorici, Zagrebu, Zadaru, Splitu..Ovo je akcija koja je uspela mnoge ljude da pokrene da urade neko plemenito delo.
POKRENI SE ZA DRUGOG
 Gosti predavanja bice inicijatori sličnih akcilja tj akcija koje sire dobrotu i plemenitost u Srbiji. Jedan od gostiju na predavanju ce biti covek velikog srca stolar Mile ,koji poklanja drvene stolice za hranjenje beba koje proizvodi u svojoj radionici na Fruskoj gori.Do sada je Mile napravio oko 600 stolica.On je covek koji iz dana u dan siri plemenitost i pokazuje koliko je materijalno bezvredno naspram duhovnog bogastva.
Novosadjanin Goran Crnojević dobitnik Novembarske povelje za humanitarni rad je takodje gost na ovom predavanju.Goran je novac od Novembarske povelje uložio za materijal koji je neophodan stolaru Miletu  za izradu hranilica.Goran se vise od 4 godine druži sa mališanima obolelim od raka na odeljenju Hematoonkologije novosadske Dečije bolnice kao volonter Udruženja roditelja dece obolele od raka.Ovaj humanitarni pravnik je proveo sa obolelom decom vise od 1000 sati.
Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju predavanju i da se pokrenu za drugog. Svako ko je u prilici moze da donese čistu hranu i odecu za kuke dobrote.Nadamo se da ćemo vas motivisati da uradite neko dobro delo ili napravite neku vašu akciju kojom cete siriti plemenitost Srbijom. NAŠE MALO, NEKOME JE SVE.”-rekla je Ljiljana Orlić
 POKRENI SE ZA DRUGOG

About the author

Sinisa Kraljevic

Diplomirani inženjer menadžmenta ,novinar i osnivač sa dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia