Booking.com
Travel

Ova četiri ostrva savršen su izbor za idiličan odmor u Evropi

Ova četiri ostrva savršen su izbor za idiličan odmor u Evropi
Foto: Instagram

Samo u Evropi postoji više od 2.000 naseljenih ostrva. Magazin Forbs napravio je listu od četiri ostrvske destinacije koje bi trebalo posetiti ove godine.


Četiri ostrva u Evropi za idiličan odmor

Hvar

Hvar je najpogodniji za putnike koji žele da pronađu nešto za svakoga – odlične restorane i noćni život, uz velike jahte, banje i velnes centre za sve koji žele da napune baterije. S druge strane, ako tražite mir, možete početi da istražujete ovo ostrvo – sve od vinograda do polja lavande.

Hvar je bio deveti na dodeli nagrada CN Traveler Readers’ Choice Avards 2023. za najbolje evropsko ostrvo. Do ovog ostrva možete doći trajektom ili katamaranom sa kopna Hrvatske, redovnim linijama iz Splita, Dubrovnika i drugih primorskih gradova. Najbolje vreme za posetu Hvaru je između maja i juna ili od septembra do oktobra, kada je vreme toplo i sunčano, ali je na ostrvu manje gužve nego tokom vrhunca letnjih meseci jula i avgusta.

Spoljni Hebridi

Spoljni Hebridi, takođe poznati kao Zapadna ostrva, čine arhipelag uz zapadnu obalu Škotske, koji se sastoji od preko 200 ostrva. Ona se protežu na više od 130 milja, od kojih je samo nekoliko potpuno naseljeno.

Na ostrvu živi 650 stanovnika, a najveći broj posetilaca dolazi u julu, na muzički festival koji slavi škotsku narodnu muziku.

Do ostrva možete doći letom sa međunarodnog aerodroma u Glazgovu ili trajektom iz Obana u Škotskoj. Najbolje vreme za posetu je svakako leto, kada je najtoplije, dani su duži, a temperatura mora dostiže 14 stepeni Celzijusa.

Stromboli

Ostrvo Stromboli je idealno za one turiste koji imaju mnogo vremena. Najbolje vreme za posetu Strombolija su maj ili septembar, kada nema toliko ljudi.

Hejmaj

Hejmaj je najveće ostrvo Vestmanejara, uz južnu obalu Islanda. Danas na ovom ostrvu živi skoro 5.000 ljudi.

Izvor: PressSerbia/ljepotaizdravlje.hr

PRess Serbia