Booking.com
Travel

Njujork uvodi karantin za međunarodne putnike!

njujork

Zvaničnici Njujorka uveli su karantinska pravila za međunarodne putnike nakon pojave novih sojeva koronavirusa. Postoji veliki strah od novih varijacija koje su se pojavile u pojedinim zemljama, poput Velike Britanije i Južne Afrike. Gradonačelnik “Velike jabuke”, Bil De Blazio, izjavio je da će svim posetiocima biti naloženo da 14 dana provedu na adresi koju su naveli po dolasku.


 

Takođe, svakoga ko stigne u Njujork iz Velike Britanije posećivaće policija kako bi bili sigurni da se posetioci pridržavaju pravila. Oni koji ih budu kršili, biće kažnjeni sa 1.000 američkih dolara dnevno, naglasio je De Blazio.

Njujork i koronavirus

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, širom Sjedinjenih Američkih Država zabeleženo je oko 18,4 miliona zaraženih koronavirusom i više od 326.000 smrtnih slučajevaNjujork je početkom godine bio u epicentru epidemije koronavirusa u zemlji i ponovo je postao jedna od najteže pogođenih saveznih država.

Period praznika

Gradonačelnik De Blazio je izjavio da svi međunarodni putnici koji dolaze u grad moraju da daju svoje kontakt podatke. Takođe je naglasio i da su zvaničnici grada zaista ozbiljno shvatili situaciju. Jednostavno, ako prekršite karantin, predstavljate opasnost za sve druge. De Blazio je dodao i da se ovde radi o poslednjoj bici, a sve što treba da se uradi je da se prebrodi period praznika.

Desetine zemalja, uključujući gotovo svih 27 država Evropske Unije, već su uvele ograničenja za dolaske iz Velike Britanije, dok se vlade svih zemalja trude da suzbiju širenje koronavirusa tokom božićnog perioda.

(travelmagazine/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia