Booking.com
Lepota i zdravlje News Saveti

Koje zdravstvene tegobe može sprečiti i lečiti med sa cimetom?

Koje zdravstvene tegobe može sprečiti i lečiti med sa cimetom?

 

Med je prirodni proizvod koji je u pravilu gust, a potiče iz nektara. Proizvode ga pčele, te je tako pravi prirodni proizvod nastao iz simbioze biljaka i životinja. Taj prirodni antibiotik je dobar za čitav niz zdravstvenih tegoba.


 

Svojevremeno je i Weekly World News objavio listu bolesti koje se mogu lečiti medom i cimetom, a koje su potvrđene naučnim studijama.

Jedna od njih je i infekcija mokraćne bešike. Za lečenje ove tegobe treba popiti dve kašičice cimetovog praha i jednu kašiku meda u čaši mlake vode. To će uništiti klice u mokraćnoj bešici.

Smesa dve kašike meda i tri kašike cimetovog praha pomešane sa 4 decilitra čaja će sniziti nivo holesterola u krvi za 10% u par sati.

Za vjeme prehlade mudro je u čaju piti med jer je on prirodni antibiotik, te će pospešiti lečenje većine hroničnih kašljeva i pročistiti sinuse.

Med ubija klice koje nastaju u početku gripe, a kada se cimetov prah pospe u kašiku meda i uzme pre jela, smanjiće kiselinu i pospešiti probavu.

Neke su studije pokazale da će med povećati vitalnost tela u roku od nedelju dana, ako se redovno uzima, a uklonit će i neugodan i loš zadah iz usta.

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia