Booking.com
Lifestyle Saveti

Evo načina kako da štedite vodu!

Četiri stvari nikako ne smete stavljati u MAŠINU ZA PRANJE SUDOVA - može ih UNIŠTITI!

Danas brojna domaćinstva imaju mašinu za sudove i svi koji je koriste, slažu se da je veliki spas jer štedi trud i vreme. No, šta ako slaganje prljavog posuđa u nju može da traje još kraće nego dosad? Verovali ili ne, u tome i jeste poenta.


Ako pre stavljanja u mašinu ispirate tanjire i šerpe, gubite vreme i pravite protivučinak. Tablete za mašinu sadrže enzime koji se hvataju za čestice hrane i tako se razgrađuju i uništavaju prljavštinu. Ako pre stavljanja u mašinu isperete posuđe, enzimi nemaju za šta da se uhvate i jednostavno propadaju.

Uklonite samo velike i krute komade

Razmislite o toj vodi koju potrošite prethodnim ispiranjem. Godišnje možete da uštedite najmanje 22.700 litara vode. Naravno da je potrebno s posuđa odstraniti velike količine hrane pre stavljanja u mašinu, dok sve one mrlje koje ispirate može i treba da reši tableta, piše “The Spruce”.

Takođe, ne ostavljajte posuđe da dugo stoji u mašini pre nego što pokrenete program pranja. Ako nije puna, možete da pokrenete program ispiranja, koji će vam takođe uštedeti vreme i novac.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia