Booking.com
Estrada VIP

Bejbi Lazanja od države Hrvatske dobija neverovatnu sumu

"Imalo je veliku podršku žirija": Baby Lasagna završio na 2. mestu, pa prokomentarisao pobednika Evrovizije 2024
Foto: Instagram

Marko Purišić, alijas Bejbi Lazanja, osvojio je drugo mesto na ovogodišnjem Eurosongu ali i enormnu popularnost širom Evrope.


On će biti nagrađen i od svoje zemlje Hrvatske za neverovatan uspeh kojije postigao, i to sa 50.000 evra. Ovu vest saopštio je tehnički premijer Andrej Plenković.

“Iskrena čestitka Marku Purišiću umetničkog imena Bejbi Lazanja na fascinantnom uspehu na Evroviziji gde je osvojio najveći broj glasova publike, ukupno je bio na drugom mestu. To je najveći uspeh samostalne Hrvatske od onog nastupa grupe Riva. Zahvaljujemo Zagrebu na prekrasnom dočeku i Umagu, bile su to zaista prekrasne slike uspeha jednog mladog čoveka i mi mu zaista želimo puno, puno uspeha u daljem radu”, rekao je Plenković na 306. sednici Vlade, prenosi 24sata.hr.

Bejbi Lazanja i njegov hit “Rim Tim Tagi Dim” osvojili su mnoga srca širom Evrope kao i top liste. O njegovoj popularnosti govori i podatak da je svoj prvi solistički koncert na Šalati rasprodao za samo 4,5 minuta, a da su nakon toga dodata još dva termina.

Podsetimo, Bejbi Lazanju su u Zagrebu u povratku sa takmičenja dočekali kao pobednika, a mnogi ga i smatraju pobednikom s obzirom da je dobio najveći broj glasova publike, i daleko veći od pobednika ovogodišnje Evrovizije, Nema iz Švajcarske. Takođe, Marka su dočekali srdačno i u sredu, u rodnom gradu Umagu, a on je ušao u istoriju Evrovizije kao jedan od prvih pet učesnika sa najvećim brojem glasova publike ikada.

PRess Serbia