Booking.com
Zanimljivosti Društvo Lepota i zdravlje News Proizvodi

Ana Tomović, trener, coach, konsultant na konferenciji novih Nivea proizvoda

IMG 0168

Ana Tomović je govorila o zaštitnom licu, Monike Beluči i njenom načinu života uz korišćenje novih prizvoda Nivea Hyaluron Cellular  Filler


Monika Beluči je zasigurno žena koja svojom pojavom pleni , blista i zrači, a kao što vidimo u spotu i sama kaže da godine ne poznaju granice već je važna ENERGIJA koju nosimo sa sobom. Moje pitanje je koja je to receptura, koji su to tajni sastojci da bi neka osoba zračila? Kao i u svakoj kremi, a sigurna sam i u ovom Niveinom proizvodu postoji tačna mera određenih sastojaka, precizna receptura hemijskih supstanci koja nas, kao zadovoljne korisnike vraća da je ponovo kupimo. Da nam koža blista! Međutim koja je to alhemijska formula vezano za nas kao ljudska bića da blistamo i pozitivno zračimo? I možda će neko reći da je lako Moniki Beluči jer je jedna od najlepših žena sveta, bogata , slavna… A da li je zgodna figura, najnovija trendi tasna, zelene oči, blistav osmeh,  ili nešto sasvim drugo što se ne može videti spolja ali se može osetiti iznutra, zapravo tajna ZRAČENJA?

MEDITACIJA 1 – UTICAJ SPOTA

Nakon ovog inspirativnog  spota sa Monikom, gde ona spominje energiju kao osnov njene životne filozofije, hajde da se na trenutak zaustavimo i osetimo o čemu se tačno radi, da za trenutak zažmurimo i obratimo pažnju na unutra. Želim da samo na kratko zatvorite oči i setite se Monikinog lika dok stavlja kremu na lice, kako tačno izgleda, opišite je što življe unutrašnjim vidom, setite se kako izgledaju njene ruke, kakav je pokret dok njeni prsti nanose kremu na lice i šta govori dok to čini, kakve su joj rečenice, kakav joj ton glasa, pogled …. i onda na trenutak dok tako držite zatvorene oči i lagano dišete osetite kako se osećate u svom telu i kakvu emociju vam budi ono što ste na trenutak doživeli sa Monikom? Koje su to ključne reči, osećaji i emocije koje je ova spoljašnja interakcija proizvela u vašoj unutrašnjosti? I zatim lagano otvorite oči i vratite se u ovaj prostor.

Kako je bilo? DA li nas je ovo iskustvo proširilo u osećaju, opustilo, možda podstaklo ili nas je skupilo, zabrinulo, zgrčilo..?

Ana Tomović, trener, coach, konsultant na konferenciji novih Nivea proizvoda

ENERGIJA – VIBRACIJA – FREKVENCIJA – naučno praktično objašnjenje

Kaže se u našem narodu kako zračiš tako privlači!

Kvantna fizika je odavno dokazala da u ovom Univerzumu sve, baš sve vibrira, širi se i skuplja u svakom trenutku i da je sve energija. Ukoliko je to tačno da li to znači da i mi sve vreme vibriramo i da je naše telo zapravo jedan vibracioni nosač , čije su granice mnogo dalje od našeg fizičkog osećaja granica našeg tela ? Apsolutno! Već sada možemo doneti zaključak da ono što na nas pozitivno deluje jeste sila širenja koju možemo osetiti u telu,kao i obrnuto da je za ono što nas opterećuje, oneraspoložuje zadužena sila skupljanja. Naš mozak sve vreme razmišlja u slikama, zvukovima, stvaraju se emocije i osećaji i mi zapravo u svakom trenutku vibriramo na određenoj frekvenciji.  Kada bi imali čulo kojim bi mogli da vidimo te talase mogli bi da vidimo da se oko nas nalazi energetski omotač baš kao i oko naše planete, mnogo dalje od granica našeg tela ,naša „atmosfera“, naša aura. I mi zapravo u zavisnosti na kojoj se frekvenciji nalazimo, a to isključivo zavisi od naših osećanja u fizičkom telu sve vreme po osnovnom zakonu rezonance gradimo ili ne gradimo veze, odnose, privlačimo, odbijamo , zapravo slažemo talase. Baš kao što samo na određenoj frekvenciji možete slušati vašu omiljenu radiostanicu, pod uslovom da ste okrenuli dugme na radio aparatu, tako i u svakom trenutku vašeg života vi stupate u rezonancu u zavisnosti od frekvencija i energetskih atraktora vašeg tela. Mi smo istoremeno i prijemnik i predajnik. Pitanje je samo da li vas vaš nesvesni um vodi kroz život ili ste svesno okrenuli dugme i svesno odlučili koja je vaša radiostanica?

Ana Tomović, trener, coach, konsultant na konferenciji novih Nivea proizvoda

OSEĆAJI/EMOCIJE – ENERGIJA U POKRETU ( skala niskih i visokih frekvencija)

Ključ današnje komunikacije, što u prevodu znači ključ svih struna koje pravimo sa sobom, sa drugima i sa celim Univerzumo je u osećaju koji se u nama javlja kada razmišljamo. Da li vam je prijatno, nelagodno, da li treperi , da li je neutralno …. i zatim da li taj osećaj prelazi u neku emociju- radosti, zadovoljstva, mira ili možda straha, besa ili tuge…Da li nas osećaj širi ili skuplja? A šta su svi ti osećaji i sva ta osećanja ili emocije? TO JE ČISTA ENERGIJA. E- Motion jeste energija u pokretu. Stvar i jeste u tome da mi non-stop zračimo samo je pitanje da li smo na niskim frekvencijama emocija straha, tuge, anksioznosti ili smo na višim frekvencijama mira, zadovoljstva, ljubavi , radosti. Sobzirom da je još Ajnštaj dokazao da je energija neuništiva već se samo može pretvarati iz jednog oblika u drugi, eto nama i rešenja u dovoljnom razumevanju i svesnosti da smo upravo mi odgovorni da biramo kako ćemo se osećati i kako ćemo interagovati sa našim životom.

ŽIVOTNA FILOZOFIJA – prvi korak u razumevanju svog stanja

Pored kvalitetnog proizvoda koji danas zahvaljujući razvijenim tehnologijama možemo staviti na naše lice ono što će napraviti bitnu razliku jeste i naše UNUTRAŠNJE energetsko stanje kada to činimo, a zapravo stanje u kome živimo sve vreme. Naša unutrašnja lepota. Da bi u tome uspeli važno je da imamo mapu po kojoj se krećemo, a to je upravo ŽIVOTNA FILOZOFIJA po kojoj živimo. Životna filozofija se sastoji od UVERENJA koja su naše istine i VREDNOSTI koje su nama važne. Ukoliko osećate da nešto ne funkcioniše u vašem životu preispitajte upravo vašu filozofiju i promenite svoje vrednosti tako da vam služe. Da li sa godinama žena postaje lepša , da li mladost ne poznaje mudrost, da li je vitalnost moguća i u poznim godinama….. sve su to pitanja na koja svako ima različite odgovore u zavisnosti od sopstvenih uverenja i vrednosti. Ono što kroz rad sa ljudima zasigurno mogu da tvrdim jeste da ukoliko može jedan može i svako, pitanje je samo da li nam je zaista važno to što želimo, imamo li strasti za životom, za šta smo se odlučile i da li smo spremne da u promenu naše unutrašnjosti,koja nas širi i neguje, uložimo vreme i fokus.

Ana Tomović, trener, coach, konsultant na konferenciji novih Nivea proizvoda

ŽIVOTNA FILOZOFIJA I VREDNOSTI  Monika Beluči

Mi danas ovde iznosimo Životnu Filozofiju koju promoviše i dokazuje svojim postojanjem Monika Beluči. Ona kaže da godine ne poznaju granice već je za ljudsko biće važna energija, vitalnost, harmonija i lepota. Ukoliko ugradimo ove univerzalne vrednosti u naš život da ih shvatamo, da su nam važne i zatim preduzmemo određene akcije kako bi ih integrisali sa sobom, rezultat će biti očigledan!

ENERGIJA  –  u ovom Univerzumu sve se širi i skuplja, sve vibrira i energija ide tamo gde je naša pažnja, naša namera, naš fokus! Odaberite čemu posvećujete svoju pažnjudanas  i na šta se fokusirate , kako bi podigli svoju frekvenciju i živeli „radiostanicu  vašeg života“. Ukoliko imate neki problem budite sigurni da ga ne možete rešiti sa istog nivoa svesti, tu teoriju je dokazao još Anjštajn. Uvek dovedite sebe prvo u bolje stanje pa tek o onda krenite u akciju, budite svesni svakog trenutka! Kako? Promenom fokusa sa problema na tačne akcione korake ka rešavanju istog, balansiranjem svog disanja, konstruktivnim razgovorom sa osobom koja može da nas usmeri, … Uvek postoji rešenje i prilagodite ga svojoj ičnosti.

VITALNOST – Vitalnost nije jednačina mladosti, već osećaj i energetsko stanje naše duše, našeg unutrašnjeg osećaja koji ne poznaje granice u godinama! Osećaj vitalnog tela.

LEPOTA i HARMONIJA – Tajna pozitivnog, harizmatičnog zračenja svake žene leži u sveukupnoj HARMONIJI njene spoljašnjosti i njene unutrašnjosti. Spoljašnja i unutrašnja nega kroz stalno održavanje ove ravnoteže i obraćanje pažnje šta smo za sebe uradile spolja i šta činimo za sebe iznutra.

Lepota ne znači da je sve što nas okružuje lepo, već da smo mi odlučili da možemo da je vidimo u svemu, da je vidimo dublje, da je vidimo šire, jer se lepota nalazi u oku posmtrača! Da shvatimo da je važno da negujemo našu unutrašnjost , kako bi se lepota pokazala i spolja. I istovremeno da negujemo našu spoljašnjost kako bi unutrašnja lepota još više bila inspirisana da se razvija i širi! Sve je čista alhemija, da umemo da pretvorimo olovo u zlato, da u kišnom danu pronađemo smisao koji nas ispunjava, da shvatimo da nema drugih ljudi koji nam nešto rade , nego da ima samo naše vibracije i drugi sa nama rezoniraju, da budemo odgovorni 100% za svoj život i kreiranje HARMONIJE u njemu.

AKCIJE – MOTIVACIJA ( STRAH ili LJUBAV) – STVARANJE NAVIKE

Taj unutrašnji rad, ta unutrašnja pažnja i fokus na sebe je imperativ današnje evolucije i opstanka. DA li je lako – nije, da li je vredno – jeste! To su neophodne lekcije kako bi shvatali ko smo , ko smo zaista u dubini svoje duše i koji je naš jedinstveni potencijal i doprinos. A priča je uvek naizgled jako jednostavna jer je sve energija i uvek se možete pitati iz koje motivacije nešto radite? Iz koje frekvencije ulazite u bilo koju akciju? Postoje samo dva puta u samoj suštini – iz frekvencije straha ili iz frekvencije ljubavi. Put straha je vrlo često zapravo put moći, veštačkih vrednosti, spoljašnje upakovane lepote bez unutrašnjih vrednosti koje život podržava. Put ljubavi je put spajanja suprotnosti, put prihvatanja, zahvalnosti i osećaja jedinstva koji svako od nas ima u sebi samim tim što je deo ove jedinstvene priče i ovog jedinstvenog nedokučivog Univerzuma. Šta je potrebno? Potrebno je samo da se duboko zagledate u sebe, da probudite nežnu dušu u vama i da se setite ko ste. Da, baš u onom jutarnjem ili večernjem trenutku dok nanosite kremu na svoje lice, potrebno je da se zagledate u svoje oči u ogledalu i pogledate dublje , osetite šta sebi izgovarete i kako sebe vidite. Baš u onom trenutku kada negujete sebe i osećate kremu pod prstima potrebno je na trenutak odvojite svesnom pažnjom nekoliko minuta i osetite vibraciju kada pogledate tu ženu preko puta vas u ogledalu? Šta je to zbog čega se ona raduje, koji to deo sebe najviše voli i šta je neka možda i sasvim mala stvar zbog koje je zahvalna na današnjoj šansi da je proživi u ovoj igri koja se zove život.

 

Šta je važno vašoj duši danas? Obraćate li pažnju kako dišete, šta unosite u sebe, čime se hranite i imate li dovoljno sna? Ako kažete da ne stižete – u pravu ste, a ako kažete da ćete napraviti plan i pokrenuti se – opet ste u pravu. Vi birate i vi odlučujete, jer imate kao ljudska bića za razliku od životinja slobodnu volju na dar od Univerzuma. Ptica može da leti, riba može da pliva, a vama je dato da možete sve, ukoliko odaberete šta želite. Ukoliko ste ujutro nahranili kožu ovom divnom NIVEINOM kremom moje pitanje je čime ćete tokom dana nahraniti i vašu dušu kako bi imali potpunu alhemijsku čaroliju. Možda pesmom, smehom, igrom, čitanjem, druženjem, možda samo jednom toplom kafom uz svoju omiljenu pesmu… sasvim je nebitno. Ono što je važno jeste da to činimo svaki, baš svaki dan. Jedan minut svaki dan je dovoljan da napravi naviku i promenu energetskog bića i skok na drugi kvantni nivo. Majstora životne filozofije ne čini pregršt znanja, već dobre navike. Molim vas upamtite da je najvažnije da svaki dan dopustite da učinite nešto za sebe i da tako gradite korak po korak trenutak kada će se usled obraćanja pažnje na ono što nas raduje i širi i čini dobro za nas,  desiti katalizatorska reakcija koja će se preliti na ceo vaš život! Jer sve je energija i promena na jednom novou dovodi do promene i na drugim, jer mi smo celovit sistem.

MEDITACIJA 2 – INTEGRACIJA „JA“

Hajde za kraj da opet zatvorimo oči na trenutak, protrljamo dlanove čime otvaramo sve energetske centre duž naše kičme i zatim protrljamo i oko zglobova kako bi pokrenuli i sve energetske tokove tzv. meridijane duž našeg tela. I onda da pomislimo na trenutak kada stavljamo kremu na naše lice, možda je jutro, možda je veče, a možda i bilo koji trenutak dana…I onda pogledajte svoj odraz u ogledalu i pogledajte sebe duboko u oči. I pomislite na nešto lepo , na nešto na čemu ste zahvalni danas, na neki odnos koji vas raduje, možda na nešto zbog čega ste ponosni i možete sebe da pohvalite….Možda na neki trenutak kada ste učinili nešto dobro i plemenito za nekoga… ili sebe. I pogledajte još dublje i vidite svoj poznati lik u ogledalu, i onda sa puno pažnje i nežnosti nanesite kremu na lice, pomilujte svoje lice baš kao da se radi o nećemu najdragocenijem što možete pipnuti i zatim pređite pažnjom na ceo svoj lik i osetite lepotu tog jedinstvenog trenutka gde je sve uredu, gde je sve u miru, tog rituala kada stavljate kremu a zapravo gledate sebe, razgovarate sa sobom… i onda obećajte sebi da ćete svaki, baš svaki put kada to činite da se setite da je to vaše vreme kada imate priliku da zasijate, da podignete vibraciju svesnim odabirom fokusa na ono što je u vama lepo, dragoceno i nežno.  I možda sada već možete da osetite opuštenost i radost. I možda možete da dopustite da se osmeh razlije celim vašim licem i da se uvek setite četiri klljučne reči koje su sada mapa vašeg rituala : energija, vitalnost, harmonija i lepota. I možete ih ponoviti u sebi i oslušnuti vaš unutrašnji glas kako zvuči. I zatim dok ponavljate te reči, lagano opet protrljajte dlanove na šakama i zatim spustite dlanove na svoje lice jer je ritual upravo završen. Lagano otvorite oči , napravite jedan duboki udah i izdah, a ja Vam se zahvaljujem na prilici da se razmenimo sa našim energijama i alhemizujemo ovaj trenutak.

ZAKLJUČAK – ODGOVORNOST – metafora ALHEMIJA

I za kraj možemo razumeti da je odabir našeg stanja zapravo naša dužnost i obaveza u ovo moderno vreme tehnoloških revolucija. Danas su sve informacije dostupne , a naša je dužnost da budemo dostojni života koga živimo, da budemo promena koju želimo da vidimo u svetu, da budemo osoba koja može svojom energijom da pozitivno utiče na svoje okruženje, da ostavimo neki trag u životu koji živimo, da stalno evoluiramo, rađamo se i preporađamo, baš kao prave ALHEMIČARKE svoga života. Jer kao što Paulo Koeljo i reče u svojoj knjizi ALHEMIČAR – blago se uvek nalazi u nama ! Pitanje je samo da li ste dovoljno radoznale da ga pronađete?

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia