Booking.com
Lifestyle

Trik na koji svi nasedamo kad idemo u supermarket, pa potrošimo više para – stručnjak otkriva kako da ga izbegnemo

Trik na koji svi nasedamo kad idemo u supermarket, pa potrošimo više para – stručnjak otkriva kako da ga izbegnemo
Foto: Pixabay

Čak i muzika u marketu ima “zadatak” da utiče na kupce.


„Supermarketi imaju nekoliko načina da nateraju potrošače da provode više vremena u prodavnicama i na kraju potroše više“, rekao je Nikita Garg, profesorka u Školi marketinga Univerziteta Novog Južnog Velsa u Australiji i istraživačica ponašanja konzumenata.

Osnovne namirnice poput mleka, hleba, sira i svežih proizvoda, na primer, često se postavljaju daleko jedna od druge, tako da se kupci podstiču „da prođu kroz što je moguće više delova u prodavnici“, otkrila je profesorka Garg.

Prodavnice se takođe oslanjaju na zvukove i druga čula da uspore ljude u kupovini.

„Na primer, supermarketi imaju i svoje muzičke kanale, i oni ih biraju posebno za doba dana, za godišnje doba kako bi pomogli potrošačima da se kreću sporije ili brže u zavisnosti od toga šta im je potrebno i rasporeda prodavnice“, objasnila je ona.

Šezdeset četiri procenta kupaca impulsivno kupuju u prodavnici, pokazalo je nedavno istraživanje koje je sprovela kompanija za finansijsko planiranje KDM Financial.

Jednostavan način da sprečite da upadnete u ovu zamku ili pređete budžet, ističe profesorka Garg, jeste da napravite listu i da se toga držite.

„Pre nego što kupite sniženi proizvod, važno je da razmislite da li ćete je zaista koristiti. Čak i ako je odgovor potvrdan, da li ćete sve to koristiti sada?“, dodala je ona, a prenosi NY Post.

„Zaista treba da obratite pažnju na to šta stavljate u korpu i zašto. Znam da je malo stresno, ali to je ono što je potrebno ako zaista želite da uštedite novac.“

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia