Booking.com
Entertainment Zanimljivosti

Pre nego što se odlučite na zajednički život, ovo su stvari o kojima treba da razgovarate

Pre nego što se odlučite na zajednički život, ovo su stvari o kojima treba da razgovarate
Foto: Ilustracija, Pixabay

Odluka na zajednički život velika je stvar i ma koliko se činila kao logična odluka, o njoj treba dobro razmisliti i o svemu otvoreno razgovarati sa partnerom, pre nego što do useljenja dođe.


Zajednički život je polje, na kome stvarno upoznajete osobu sa kojom ste i uviđate njene mane, koje ranije niste primetili. To je jeno od najtežih iskustava, ali i prelomnih momenata u svakoj vezi i ako to bude išlo glatko, definitivno ste pronašli partnera za ceo život.

Ipak, postoji nekoliko stvari o kojima treba da razmislite i razgovarate, pre nego što se odlučite na ovaj korak.

1. Podela kućnih poslova

Već na samu pomisao o zajedničkom životu, trebalo bi da sa partnerom porazgovarate o održavanju stana i kućnim poslovima. Muškarci imaju čudnu naviku da svuda unaokolo ostavljaju svoje stvari, dok žene vole da im je sve cakum pakum. Kako biste sprečili sukob, zbog pobacanih čarapa svuda naokolo, objasnite svom momku, da vam je zaista bitno da bude uredan. Još jedna stvar, ne smete dozvoliti da mu nakon useljenja, pored devojke postanete i čistačica. Poslovi u kući se dele ravnopravno. Uredu je da oboje postavite svoje uslove ili izaberete poslove koje volite, ali morate oboje da radite na održavanju vašeg životnog prostora urednim i čistim.

2. Finansije

Pitanje novca je jako važno, kada donosite odluku o zajedničkom životu. Morate se dogovoriti o tome da li ćete imati zajednički budžet, kako ćete plaćati troškove i slično. Bitno je da donesete odluku, kojom ste oboje zadovoljni, kako kasnije niko od vas ne bi došao u situaciju da se oseti kao “oštećena strana”.

3. Koliko ste ozbiljni

Najbitnija stvar, kada je početak zajedničkog života u pitanju je, koliko je zaista ozbiljna vaša veza. Brzobletost vas može koštati vašeg odnosa, zato na vreme razmislite da li ste spremni na ovaj korak, i oboje definišite šta za vas, takva odluka znači!

 

 

 

(lepota&zdravlje)

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia