Booking.com
Početna » Travel » Turizam u Hrvatskoj najviše oskudeva radnicima: Evo koja su trenutno tri najtraženija zanimanja u ovoj susednoj zemlji
News Region Travel

Turizam u Hrvatskoj najviše oskudeva radnicima: Evo koja su trenutno tri najtraženija zanimanja u ovoj susednoj zemlji

U nastavku, predstavljamo različite načine primene jabukovog sirćeta za poboljšanje zdravlja: Protiv bradavica: Namočite vatu u sirće, zalepite preko bradavice preko noći. Bubrežne tegobe: Uzimajte razređeno jabukovo sirće tri puta dnevno. Kupka s jabukovim sirćetom: Za kožne probleme, kupajte se dva puta nedeljno u vodi sa jabukovim sirćetom. Rastvor za grgljanje: Kod grlobolje, grgljajte mešavinu čaja od žalfije, jabukovog sirćeta i meda. Protiv lišaja i herpesa: Nanesite nerazređeno sirće na zahvaćenu kožu. Recept za lepa stopala: Potopite noge u vodu s jabukovim sirćetom za mekanu kožu. Za mršavljenje: Uzmite sirće razmućeno u vodi tri puta dnevno. Za glavobolju: Uzimajte jabukovo sirće ili udišite paru od rastvora. Šećerna bolest: Tri puta dnevno pijte razređeno jabukovo sirće. Znojenje: Natrljajte telo sirćetom pre spavanja. Losion protiv vaški: Koristite losion od eteričnih ulja i jabukovog sirćeta. Sirće za sjajnu kosu: Isperite kosu razblaženim jabukovim sirćetom nakon šamponiranja. Bolovi u grlu: Grgljajte mešavinu jabukovog sirćeta, meda i čaja od žalfije. Uklanja zadah: Isperite usta razblaženim jabukovim sirćetom za svež dah. Pokvarena hrana: Popijte razblaženo sirće posle jela za varenje. Dezodorans: Nanesite jabukovo sirće ispod pazuha. Jedna od najužih ulica na svetu nalazi se u komšiluku: Sa 43 centimetara širine, jedan čovek jedva se provuče
Foto: Pixabay

Na području jadranske obale tokom letnje sezone najviše nedostaju zanimanja povezana s turizmom. Najtraženija zanimanja u dosadašnjih deset meseci ove godine bila su prodavac, čistačica i konobar.


Trend rasta potražnje poslom u Hrvatskoj, odnosno za radnicima nastavio se i ove godine, kažu u HZZ-u, piše N1, a prenosi Poslovni dnevnik.

Ta tri zanimanja čine 17 posto u ukupnom broju traženih radnika. Podaci HZZ-a takođe govore da se ove godine najviše radnika tražilo u prerađivačkoj industriji, u obrazovanju te u delatnostima zdravstvene zaštite i socijalne pomoći. Potrebe za radnicima u ta četiri sektora čine 41 posto ukupnih potreba.

Najveća potražnja za radnicima očekivano se beleži tamo gde je najviše stanovnika – na području Grada Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije.

– Na području jadranske obale tokom letnje sezone najviše nedostaju zanimanja povezana s turizmom kao što su kuvari, konobari, barmeni, sobari, čistači, prodavci, poslastičari, mesari, pekari itd. A tokom cele godine na Jadranu nedostaju medicinske sestre, zdravstveno-laboratorijski tehničari i farmaceutski tehničari, što vredi i za kontinentalne delove zemlje, kažu u HZZ-u.

PRess Serbia