Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Napravite osvežavajući gel za oči od krastavaca!

Krastavci su zdraviji nego što mislite!

Da li su za negu kože na pravi način neophodne velike količine novca? Mi mislimo da nisu i da prave i kvalitetne stvari ne moraju uvek biti skupe, a to ćemo vam dokazati ovim osvežavajućim gelom za oči od krastavaca.


 

Ovaj osvežavajući gel od krastavaca je veoma efektan, jer su u njemu sadržana sva lekovita svojstva aloe vere i krastavaca. Nakon što ga napravite možete zaboraviti na otečene i umorne oči, ali i na skupocene pomade i kozmetičke tretmane.

Sve što vam je potrebno za ovaj gel jeste 120 ml gela od aloe vere i polovica oguljenog i na kockice izrezanog krastavca.

Krastavac stavite u blender i miksajte dok se ne postane potpuno tečan. Sok od krastavca, zatim procedite kroz gustu tkaninu i ostavite sa strane.

Aloe vera gel stavite u manju posudu i pomešajte sa dve kašike soka od krastavca, mešajte dok se ne sjedini, a zatim prelijte u malu flašu, još jednom promućkajte i stavite u frižider, na hlađenje, najmanje sat vremena. Ovako napravljen gel u frižideru može da stoji i do tri meseca.

(lifepressmagazin/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRess Serbia