Booking.com
News VIP

LJUBA BANDOVIĆ OPLEO PO KOLEGAMA

LJUBA BANDOVIĆ OPLEO PO KOLEGAMA: Sačekajte, nesrećo, sačekajte da bol prođe![divider]

Glumac Ljubomir Bandović, ogorčen načinom na koji se pojedine njegove kolege ponašaju i koriste ime pokojnog glumca Milorada Mandića Mande, koji je iznenada, na sceni, dok je igrao u predstavi “Petar Pan”, preminuo, objavio je na Fejsbuku “za dnevnik” pismo osuđujući ih što njegovo ime “razvlače po društvenim mrežama”.

“Hoću i ja da izjavim nešto za dnevnik… Je l znaš ti, nesrećo, da su glumci najveća goveda. Jedan od omiljenih kolega i jedan od najboljih od nas nas je napustio iznenada, pre par dana. Milorad Mandić se zvao. Ode iznenada, kako nas je zajebao… Kako se to neljudski često kaže ”nije se čovek ni ohladio” a kasta njegova, rod rođeni njegov, narod njegov, glumci, razvlače njegovo ime po društvenim mrežama. Ima tu i reditelja, producenata… Svakakve sorte.

Potpisuje se peticija da pozorište Boško Buha promeni ime i nazove se po Mandi. Dobro. Sve jasno.

E, sad; Srbija, zemlja opozicije. Javljaju se i oni koji ne misle tako iz ovih ili onih razloga. Opet dobro. Opet jasno. I šta se sad dešava? Rasprava. O pravu na pravo da imam prava da tvoje pravo dovedem u pitanje, jer, da se razumemo, imam pravo na to da mislim da nisi u pravu. Sve akademski, gospodski i pogrešno.

10 MANDA

Što odmah bre, braćo i sestre? Što ne date porodici njegovoj i najbližima vremena da se oproste od svoga? Da li treba da pominjem da bi suprugu njegovu, Anju, valjalo kontaktirati… ili improvizujete samo? Mislite li da bi Manda baš to hteo? Svašta bih vas pitao sad…

Normalno je čoveku, takvom čoveku, dići neku vrstu spomenika, nazvati pozorište, scenu, nagradu ili fond po njemu. Ali, sačekajte, nesrećo, sačekajte da bol prođe! Takve se stvari hladne glave rade. Nije ovo proba ili predstava pa da srcem srljate. Pozivam vas sve da sećanje na Milorada Mandića Mandu ne postane javna tribina gde se tolerantno ne podnose ovi ZA i ovi PROTIV. Na dostojanstvo vas pozivam, nesrećo! Bolje nego da vas tražim po gradu.
Mando, oprosti.

PRess Serbia