Booking.com
News Beograd

Kule Beograda na vodi postaće svetionik Beograda

Kule Beograda na vodi postaće svetionik Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć povodom otvaranja prve dve zgrade sa 296 modernih stanova u projektu “Beograd na vodi” da je to ostvarenje jednog od bezbroj i velikih snova.


“Uradili smo ono što smo obećali od prljavštine i rugla stvorili smo jedan od najlepših delova u jugoistočnoj Evropi. Beograd je konačno sišao na reke. Uskoro pored reke niče ceo novi grad, naš ‘Beograd na vodi'”, rekao je Vučić povodom završetka prve faze tog projekta.

On je najavio da će do kraja septembra zgrade biti osvetljene na specijalan način.

“Biće to pravi svetionik, nešto što niko još nije video”, rekao je Vučić.

On je rekao da se danas useljava prva zgrada u “Beogradu na vodi”, da se gradi novi bulevar, i da uskoro “niče najviša kula u ovom delu Evrope”.

“Prvu utakmicu, prvo prvenstvo, danas smo na ovoj reci osvojili”, rekao je Vučić i dodao da Beograd danas ima i promenadu jednu od najlepših na svetu.

Vučić je naveo da “Beograd na vodi” pripada celoj Srbiji i da pokazuje da je država krenula napred.

“Ovo što smo danas radili u Beogradu, sutra ćemo u Nišu, Kraljevu, Novom Sadu, Kragujevcu, Leskovcu i svuda u Srbiji”, rekao je Vučić.

On je dodao da je to poziv Srbima u svetu da se vrate u svoju domovinu.

Vučić je podsetio da je samo mali broj ljudi verovao u rezultat projekta, i izrazio zadovoljstvo što je stvoren “novi” Beograd.

Takodje, naveo je i da su mu se svi podsmevali, da su govorili da je izgradio jednu kafanu i da će to biti sve. Dodao je da zato zahvaljuje i onima koji su se “sklonili iz bitke” i poručio da je najbolji način da se izbegnu kritike upravo da se ne radi.

“Zahvalio bih i onima koji su se sklonili iz bitke, koji su pobegli iz naših redova. Pobedili su i oni jer su svedoci i mogu da povuku pouku da onaj koji veruje i radi pobedjuje. Danas onima koji su radili, vama koji ste verovali u sebe, Srbiju i njene gradjane, hoću da kažem da oni koji su se podsmevali nisu uspeli”, rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio šeiku Muhamedu bin Zajedu koji je, kako je rekao, od početka verovao u taj projekat.

Svečanosti su prisustvovali ministri Vlade Srbije, čelnici grada Zoran Radojičić i Goran Vesić i predstavnici diplomatskog kora i brojni novinari.

Nakon obilaska prvog stana, u prisustvu predsednika vrpcu su presekli premijerka Ana Brnabić, ministar Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsednik kompanija “Igl Hils” Muhamed Alabar, direktor kompanije “Beograd na vodi” Nikola Nedeljković.

Prva faza projekta Beograd na vodi zavšrena je izgradnjom BV Rezidensis koja ima 20 spratova i 296 stanova. Kamen temeljac za ovu zgradu postavljen je u septembru 2015. godine.

U zgradi se, od pratećih sadržaja, nalaze bazeni, teretana, igraonica za decu, recepcija, zelene površine i podzemna garaža, lokali, kafići i restorani u prizemlju.

 

 

Izvor: beta

About the author

Aleksandra J.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia