Booking.com
Estrada

Koncert posvećen Usniji i Tozovcu: Udovica pevača prvi put u javnosti posle sahrane!

IMG 20240521 WA0015
Foto__ SEMUS

Koncert “Zvezde među zvezdama” u znak sećanja na Usniju Redžepovu i Predraga Živkovića Tozovca, legende narodne muzike održan je u KC Vlada Divljan, a među mnogobrojnim gostima našla se i supruga pokojnog pevača, Emilija Mima Živković, kojoj je ovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon njegove smrti. Nakon što je zauzela svoje mesto u koncertnoj dvorani, predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović koji je i organizator ovog događaja, prišao je i pozdravio Emiliju.

IMG 20240522 WA0008
Foto__ SEMUS
Ona je otkrila kakve uspomene budi i šta za nju predstavlja događaj.
IMG 20240522 WA0009
Foto__ SEMUS
– Pre svega mi znači to što se mog Dragana sećaju, što mladi ljudi pevaju njegove pesme i to što je sve što seća na Tozovca lepo i dobro. Ovo je bila njegova želja, on je imao običaj da govori za sve što je stvorio: “Pevaće to neki mladi, novi klinci” – otkrila je ona.
IMG 20240521 WA0016
Foto__ SEMUS
Na koncertu su nastupili Snežana Đurišić, Radiša Urošević, Renato Henc, Vesna Dimić , Ivana Tasić i Danilo Živković, i oživeli sećanje na muzičke velikane, a izvođače je pratio Saborski orkestar pod upravom Zorana Vlajića. Voditelj programa bio je Željko Stefanović.
Koncerte „Zvezde među zvezdama“ organizuju SEMUS, Centar za kulturu „Vlada Divljan“, „Sokoj“ i „Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora“. Već na jesen oni pripremaju koncerte posvećene Merimi Njegomir i Predragu Cunetu Gojkoviću – u oktobru, kao i Vasiliji Radojčić i Šabanu Šauliću – u novembru.

PRess Serbia