Booking.com
Lifestyle

Kako da se izborimo sa pritiscima koje donosi sve brži tempo života?

Da li znate koliko je plakanje zdravo? Smanjuje stres, uklanja toksine, snižava pritisak
Foto: Pixabay

Stres je postao prateći element svakog od nas i prihvatamo ga kao nešto normalno iako to nije. Posledice bržeg tempa života donosi depresiju, anksioznost, glavobolje, umor, negativni osećaji…


Iako svet ne možemo da promenimo, možemo da menjamo našu percepciju njega i da pokušamo da se izborimo sa svim problemima koji nas svakodnevno okružuju.

Šta su energetski vampiri i kako deluju na nas?

Iako zvuči čudno, svako od nas je okružen različitim ljudima, ali je jedna od najlošijih vrsta po nas kada su oni energetski vampiri.

To su osobe koje svesno ili nesvesno crpe svu energiju i pozitivne emocije iz nekog drugog, prebacuju na njega svoje probleme i čine da se svi oko njih osećaju loše.

Emocionalni vampiri su emocionalni manipulatori, psihološki vampiri kritikuju i stvaraju sumnje kod drugih, a energetski paraziti crpe energiju kroz zahtevanje konstantne pažnje.

Osim konstantne negativnosti, obeležava ih i dramatičnost i narcisoidnost i ne mogu da podnesu da nisu u centru pažnje.

Čak i kada su krivi manipulacijom tu krivicu prebacuju na nekog drugog i uvek traže pažnju i imaju potrebu da neko drugi odobri ili pohvali njihove akcije.

Na sve ove osobine, iako tvrde drugačije, imaju nedostatak empatije pa koliko god im neko pričao svoje probleme, oni prebacuju na svoju priču i mišljenja koja ih okupiraju.

Svuda se oni mogu javiti, a najčešće u radnim kolektivima, u porodicima ili raznim oblicima druženja.

Pošto ih ima svuda i deluju na različite načine, važno je kako mi reagujemo na njihovo mišljenje.

Sve je više problema i u našoj percepciji zadataka koji nas okružuju

I bez energetskih vampira, svako od nas se susreće sa psihološkim teškoćama u svakodnevnom funkcionisanju.

Važno je naučiti kako reagovati na svakodnevne stresove koji, kada se nakupe, ostave trajne posledice ili barem dugoročne u vidu hroničnog stresa, anksioznosti, poremećaj sna… i mnoge druge simptome koji otežavaju svakodnevno funkcionisanje, a koren problema se nalazi u našem doživljaju sve većeg stresa koji nas okružuje.

Transformišite svoje misli uz pomoć afirmacije za srećan život

Pozitivne afirmacije za srećan život su pozitivne izjave koje izgovaramo i ponavljamo sebi da bi promenili način razmišljanja i preusmerili svoj fokus.

Dokazano je da ponavljanje pozitivnih izjava donosi programiranje uma i pozitivnije razmišljanje kao najbolja odbrana od svih negativnih stvari koje nas okružuju bilo da su to osobe ili situacije.

Jedan od primera afirmacije za srećan život je da gradimo pozitivno mišljenje o sebi i svojim dostignućima.

„Super sam.“, „Verujem u sebe“, „Sve što se događa ima neku dobar razlog“, „Volim sebe“, „Danas ću da postignem mnogo toga“…

Pokušajte, ponavljajte sebi ove rečenice i dobićete potpuno drugačiju sliku o sebi, a samim tim ćete poboljšati svoje mentalno stanje. Vežbe može da uradi svako od nas i da smisli samostalne afirmacije za srećan život kao motivacione izjave za blokiranje negativnih osećaja.

Ne dozvolite da vas negativne misli okupiraju i da utiču na vaš život. Reagujte uz pomoć malih alata za neuro-lingvističkog programiranja (NLP) koji donose velike pomake i tako menjajte svoje mišljenje o osobama koje vas opterećuju ili situacijama koje vam stvaraju problem.

Izvor: PressSerbia/Nova

Tagovi

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia