Booking.com
Kultura Društvo News Srbija

Dani Danila Lazovića od 31. oktobra do 3. novembra

Dani Danila Lazovića od 31. oktobra do 3. novembra

Festival “Dani Danila Lazovića”, šesti po redu, biće održani od 31. oktobra do 3. novembra u Priboju.


Festival “Dani Danila Lazovića”, šesti po redu, biće održani od 31. oktobra do 3. novembra u Priboju.

Festival otvara izložba “Zavičaj Danilu“, a nakon toga će publika biti u prilici da uživa u programu “Mladi glumci Danilu u čast“ u kojem će učestvovati: Katarina Žutić, Nikola Rakočević, Andrija Kuzmanović, Žarko Stepanov, Vladimir Kovačević, Đorđe Kreća, Suzana Lukić, Milica Janketić, Dunja Stojanović, Saša Đurašević, Mihailo Laptošević i Milorad Damjanović.

Drugog dana nastupa pozorište “Puž” sa predstavom “Brankova gusarijada” i Beogradsko dramsko pozorište koje će izvesti komediju “Ne igraj na Engleze“.

Za treći dan festivala predviđen je novoformirani program “Кrugovi nade“ i predstava “Jazavac pred sudom“ pozorišta “Prkos” u režiji Mihaila Laptoševića. Isti dan na programu je i predstava “Ne oklevaj! Improvizuj!” autora Srđana J. Karanovića u kojoj igraju glumci mlađe generacije Brankica Sebastijanović , Ivana Dudić, Jelisaveta Karadžić, Stefan Radonjić, Dušan Matejić, Anita Stojadinović i drugi.

Dani Danila Lazovića od 31. oktobra do 3. novembra

Poslednjeg dana biće održano takmičenje studenata iz zemlje i regiona u govorenju poezije, najboljima sleduje nagrada “Povelja Danilo Lazović“ i novčana nagrada. Publici će se predstaviti i glumci Radmila Živković i Slobodan Stefanović kao muzički gost.

– Nažalost, nisam imao sreću da igram sa Danilom Lazovićem ali sam ga, pripremajući  festival za ovih šest godila, sasvim dobro upoznao – kaže direktor festivala, glumac Beogradskog dramskog pozorišta, Milorad Miki Damjanović i dodaje:

. Pre svega preko njegove ćerke Jelene i cele porodice Lazović ali i kroz materijale koje sam nalazio o njemu i njegovom životu i radu. Ovaj festival je vrlo važna manifestacija, kako za Priboj i mlade talente tako i za kolege Danila Lazovića  koji odlaze sa festivala puni utisaka, ispunjeni i srećni.

Danilo Lazović rođen je 25. novembra 1951. godine u Brodarevu, preminuo je 25. marta 2006.

Slogan ovogodišnjeg festivala koji se održava u njegovu čast je “Poezija. Mladi. Pozorište”.

Foto: Print Screen

Izvor: PRessSerbia/Blic

 

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia