Booking.com
News Društvo

Čačani oduševljeni Bulevarom vojvode Putnika: Infrastrukturni procvat i ponos Čačka!

bulevar

3,2,1-Čačak! Čačani uveliko koriste blagodeti koje je sa sobom donelo otvaranje nove žile kucavice Čačka, a saobraćajnicom su podjednako oduševljeni građani ovog grada, ali i i svi drugi koje put nanese u ovaj grad.

Da Čačak nezaustavljivo ide napred, dokaz je i nedavno završena druga faza izgradnje Bulevara vojvode Putnika. Bulevar, koji je predat na korišćenje građanima, predstavlja žilu kucavicu koja će značajno rasteretiti saobraćaj kroz centar. Grad na Moravi ponovo se istakao kao jedan od najmodernijih gradova u Srbiji, potvrđujući svoju predanost urbanom razvoju.


Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, kazao je tokom svečanosti puštanja u saobraćaj novog dela Bulevara,  da su radovi predstavljali ambiciozan poduhvat, započet prošle godine uklanjanjem postojećih objekata i isplatom građana.

„Sada, s ponosom, grad može predstaviti građanima ovu saobraćajnicu koja već sada predstavlja vitalnu tačku, značajno rasteretivši saobraćaj kroz centar grada“, rekao je Todorović naglasivši da je „projekat podržan od strane Vlade i predsednika“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 321 SRBIJA (@321srbija)

 Grad je investirao 62 miliona dinara, dok su JP „Putevi Srbije“ obezbedili dodatnih 144 miliona dinara. Tokom izgradnje druge faze, urađene su i pristupne saobraćajnice, rekonstruisana svetlosna signalizacija, postavljena javna rasveta i toplovod, čime je unapređena ukupna infrastruktura.

Ova faza drugi je od ukupno tri dela ambicioznog projekta, kazao je Todorović, najavivši početak rada na završnici. To podrazumeva eksproprijaciju objekata duž trase, izgradnju mosta preko Lozničke reke i formiranje punog profila bulevara, uključujući i stacioniranje kružnog toka projektovanog od strane JP “Putevi Srbije”.

Osim poboljšanja saobraćajnih uslova, izgradnjom Bulevara stvaraju se preduslovi za transformaciju glavne ulice u Čačku u pešačku zonu. Dodatno, u planu je izgradnja javne garaže, što će pridoneti održivosti i funkcionalnosti urbanog prostora.

Realizacija dugogodišnjeg sna Čačana predstavlja ne samo korak ka modernizaciji grada već i doprinos stvaranju prijatnijeg, bezbednijeg, i održivijeg okruženja za sve građane Čačka.

bulevar 1 bulevar 2

(3,2,1 – Srbija, Pressserbia team/copyright printscreen instargram)

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: BRESKVICA – KUME MOJ (OFFICIAL VIDEO)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

фебруар 2024.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia