Booking.com
Event Beograd Društvo News

BEST Conference Day – Leadership in STEM 5. april 2024. godine

BEST Conference Day – Leadership in STEM 5. april 2024. godine
Foto: Mina Ristović

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd će ovog proleća održati konferenciju pod imenom BEST Conference Day – Leadership in STEM na kojoj će domaći i međunarodni studenti imati priliku da stupe u kontakt sa korporativnim partnerima. Ovaj događaj će se održati 5. aprila 2024. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu i biće edukativnog karaktera.


Konferencija će trajati jedan ceo dan i sastojaće se od nekoliko serija događaja koji se odvijaju istovremeno. Studenti se mogu upoznati sa kompanijama kroz razne radionice, panel diskusije i keynote govore.

Posetioce konferencije čine:

-oko 170 međunarodnih studenata iz 30 zemalja. Ovi studenti su učesnici Evropske konferencije studenata tehnike i tehnologije, a među njima je i oko devedeset predsednika lokalnih BEST grupa

-oko 100 domaćih studenata sa srpskih univerziteta

-predstavnici Univerziteta

-kompanije i partnerske institucije

-medijski partneri

Cilj konferencije je da se studentima kroz interaktivne diskusije pokaže značaj liderstva u STEM granama nauke, kao i da na kraju tih aktivnosti imaju priliku da se upoznaju sa vodećim kompanijama njihove struke u našoj zemlji, da saznaju nešto više o poslovima i stručnim praksama koje kompanije nude i koja znanja i veštine su potrebne za lakše zapošljavanje.

U današnjem društvu koje se svakondevno menja nekada je vrlo teško naći posao ili praksu u struci. Naučnici i inženjeri kao i preduzeća i univerziteti imaju ključnu ulogu u rešavanju važnih društvenih izazova, pa se, iz tog razloga, ovaj projekat fokusira na liderstvo u STEM-u. Ovo je odlična prilika da se kompanije i univerziteti približe i stupe u kontakt sa najistaknutijim studentima iz cele Evrope i pomognu im da, u njihovom daljem razvoju i obuci, postanu uspešni budući lideri.

O nama

BEST (eng. Board of European Students of Technology) okuplja studente inženjerskih
usmerenja sa 84 univerziteta iz 30 zemalja Evrope. Organizacija postoji od 1989. godine
i njen glavni cilj je da omogući povezivanje, komunikaciju i razmenu studenata tehnike iz svih delova Evrope.
Udruženje studenata tehnike Evrope — BEST Beograd, je apolitična, neprofitna i
volonterska organizacija koja više od 20 godina doprinosi razvoju studenata tehničkotehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Za više informacija
o našim projektima, misiji i viziji organizacije posetitie sajt BEST Beograd.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia