fbpx
Sport

AFP: Slovenija ključa pred svoje prvo košarkaško finale

FIBA odlučila da uvede promene u sistem sa kvalifikacionim prozorima

Slovenija vri od uzbudjenja zbog za nju istorijskog finala Evropskog prvenstva u košarci protiv Srbije, a hiljade navijača na svaki način pokušavaju da prisustvuju večerašnjoj utakmici u Istanbulu, piše Frans pres.


“Napred ka pobedi” je na naslovnoj strani dnevnog lista Delo, kao i svih drugih nacionalnih medija.

Od polufinalne pobede nad Španijom u četvrtak navijači su krenuli u grozničavu potragu za kartama ne bi li u poslednjem trenutku došli do mesta u istanbulskoj hali.

Finale počinje u 20.30, a očekuje se šest do sedam hiljada slovenačkh navijača na tribinama hale “Sinan Erdem” koja prima 16.000 gledalaca.

Od petka su tur-operatori prodali više od hiljadu putovanja u Istanbul a slovenačka administracija je pozvana da hitno napravi desetine pasoša.

Posebno su organizovana dva čarter leta a hiljade navijača je na 18-očasovno putovanje do najvećeg turskog grada krenulo autobusom ili kolima.

Utakmica će biti prenošena na državnim medijima kao i u ljubljanskom bioskopu koji je otkazao večernje projekcije zbog prenosa finala i tako izazvao navalu na 350 raspoloživih ulaznica.

Kakav god da bude rezultat, reprezentativci će u ponedeljak biti dočekani kao heroji a svi navijači koji budu želeli da ih vide i pozdrave moći će besplatno da putuju vozom.

Ovo je prvo finale nekog medjunarodnog takmičenja u kome Slovenija učestvuje.

Slovenački nacionalni sport je medjutim skijanje.

 

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close