Booking.com
News

Zlatna medalja Bobanu Đuroviću za doprinos razvoju sela

sela 2

U prelepom ambijentu sela Gračac, održana je završna svečanost 51. manifestacije „Susreti sela Srbije“. Pod pokroviteljstvom Opštine Vrnjačka Banja i u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i Mesne zajednice Gračac, ovaj događaj okupio je predstavnike brojnih sela širom Srbije, slaveći kulturno nasleđe i zajedništvo ruralnih zajednica.


 

Susreti sela predstavljaju jedan od najvažnijih događaja za očuvanje i promociju srpske seoske tradicije. Manifestacija u Gračacu bila je prilika da se predstave kulturni programi, običaji i tradicionalne vrednosti koje selo čine živim i vitalnim delom naše zemlje. Više desetina srpskih sela učestvovalo je u ovoj manifestaciji, pokazujući bogatstvo i raznolikost kulturnog nasleđa.

Na svečanoj ceremoniji dodele priznanja, nagrađena su udruženja građana i pojedinci koji su se istakli svojim radom i doprinosom zajednici.

Najveće priznanje, titula najuspešnijeg sela Srbije za 2023. godinu, dodeljena je domaćinu manifestacije, selu Gračac. Ova titula je priznanje za njihov trud u očuvanju tradicije, unapređenju infrastrukture i zajedničkog života.

Predsedniku opštine Vrnjačka Banja, Bobanu Đuroviću, uručena je Zlatna medalja za izuzetan doprinos razvoju sela u opštini Vrnjačka Banja. Ova nagrada je priznanje za njegovu predanost i rad na poboljšanju uslova života u ruralnim sredinama, kao i za podršku koju pruža manifestacijama koje promovišu kulturni razvoj.

Manifestacija „Susreti sela Srbije“ ne samo da slavi prošlost i tradiciju, već predstavlja i viziju za budućnost srpskih sela. Okupljajući zajednice, ovaj događaj podstiče saradnju, razmenu ideja i zajednički rad na unapređenju kvaliteta života na selu. Uz podršku lokalnih i državnih institucija, sela širom Srbije imaju priliku da se razvijaju i napreduju, čuvajući pritom svoje jedinstvene kulturne identitete.

Završna svečanost u Gračacu bila je prava proslava srpskog sela, njegovih vrednosti i potencijala. Uz priznanja, druženje i bogat kulturni program, ovaj događaj je još jednom pokazao snagu zajedništva i značaj očuvanja tradicije u savremenom društvu.

sela 1 sela 4 sela 6 sela 7

(pressserbia/foto: instagram)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRess Serbia