Booking.com
Lifestyle Reč psihologa Saveti

Zbog ovih pet grešaka ste još uvek sami!

sama

Svojim ponašanjem možete da osudite sebe “na propast” već na prvom sastanku. Zbog ovih pet grešaka ste još uvek sami.


Mnogi ljudi koji su sami želeli bi da imaju nekoga pored sebe, mada ima i onih koji biraju da bude solo. Kada je reč o onima koji ne biraju, već “nikako da im krene u ljubavi”, delom su sami za to krivi.

Stručnjak za veze Dejvid Vajgant objašnjava koji su razlozi za to što ste još uvek sami i kako da to promenite.

Na sastanku se ponašate kao na razgovoru za posao

Ako nema flerta na sastanku, potencijalni partneri se osećaju kao na razgovoru za posao. Dok ga vi ispitujete gde živi, s kim živi, šta radi, koliko i kako, on se pita zašto ga ispitujete već dva sata. Nije mu jasno ni zašto ga na prvom sastanku pitate da li želi decu i koliko bi želeo da ih ima.

Mnogi se na prvom sastanku ponašaju upravo ovako, a posle se pitaju zašto su i dalje sami. Zato što ispituju potencijalne partnere, misleći da će na taj način odmah “otpisati” one koji im ne odgovaraju.

Sastanak nije razgovor za posao. To je prilika da flertujete, da se zabavite, budete seksi i vrcavi. Sva ta pitanja koja postavljate vam neće osigurati ni drugi sastanak, a kamoli vezu. Umesto da ih ispaljujete kao na razgovoru za posao, kroz mesec dana ćete ionako saznati sve te odgovore. Zato, malo strpljenja!

Takmičite se sa potencijalnim partnerom

Jedno je kada se takmičite sa kolegama na poslu ko je uspešniji, a sasvim drugo kada to isto pokušavajte da radite na sastanku. Znate, zaista nije bitno ko više zarađuje, zato nema potrebe da takva pitanja potežete na prvom dejtu, osim ako ne želite da ostanete sami.

Svakome od nas je potrebno da se oseća poželjno, u emocionalnom i seksualnom smislu, zato dozvolite i sebi i potencijalnom partneru da se osećate baš tako.

Zaboravljate da flertujete

Treba da flertujete na sastanku. Tačka.

Osim ukoliko na tom sastanku niste shvatili da zaista ne želite baš ništa sa tom osobom, treba da flertujete. Gledajte da u oči, smešite se, udelite mu/joj kompliment, recite nešto zabavno, duhovito, šaljivo… Kada ne radite to, vaš potencijalni partner se oseća kao da je sa prijateljem/prijateljicom na kafi, ili još gore, na intervjuu za posao, u zavisnosti od vašeg ponašanja.

Dakle, prebacite se sa poslovnog na zabavni, seksi mod.

Ne dodirujete ga

Ne, ne savetujemo da skočite na njega na prvom sastanku, već da napravite onaj usputni dodir.

Dodirnite mu ruku ili rame dok hodate. Ako ga uopšte ne dodirnete na sastanku, ne pokazujete mu nikakvu formu seksualne komunikacije. Dodirivanje potencijalnog partnera na ovaj, usputni način, je fin i suptilan način da mu stavite do znanja da ste zainteresovani.

Ne dajete nikakve signale

Želeli biste da izađete opet na sastanak? Dajte mu neki znak!

Kako to da uradite? Evo primera. Recimo da pričate o filmovima, i ispostavi se da oboje jedva čekate da pogledate neki novi film. Iskoristite priliku i dajte znak: “Mislim da se taj film uskoro daje u bioskopima”. Ukoliko je i on zainteresovan za drugi sastanak, sve su šanse da će vas pozvati da idete zajedno u bioskop.

Flertovanje na prvom sastanku vam je pomalo kao pecanje – morate da bacite udicu, odnosno da drugoj strani na neki suptilan način stavite do znanja da ste zainteresovani.

Ako izlazite na dosta prvih sastanaka, ali nikako da stignete i do drugog, definitivno bi trebalo da razmislite da li i vi pravite neke od ovih grešaka i da se potrudite da ih ispravite. Srećno!

(mondo.rs)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia