Booking.com
Travel

Zatvorene tri popularne plaže na Tasosu

Srbi oduševljeni cenama hrane u ovom mestu u Grčkoj

Zbog visokih temperatura u Grčkoj i opasnosti od izbijanja požara, zatvorene su tri najpopularnije plaže na Tasosu. Grčke vlasti su uvele posebne mere kako bi zaštitile lokalno stanovništvo i turiste.


Pristup je zabranjen na najpopularnijim plažama – Porto Vati, Mermerna i Paradise, a osim toga saobraćaj je ograničen i na pojedinim putevima. Turistima se savetuje da ne idu ni u sela u unutrašnjosti ostrva, kao što su Teologos, Kazaviti, Kastro, Maries. Takođe se savetuje da u narednim danima stanovništvo i turisti biraju neke lakše dostupne plaže.

“Zbog suše i jakih vetrova, rizik od požara je veoma visok, posebno u južnoj Grčkoj. Ovakva situacija će potrajati nekoliko dana”, upozorio je grčki biro za meteorologiju.

Naši turisti koji se trenutno nalaze na Tasosu na društvenim mrežama ističu da se na plažama nalaze vatrogasci i da niko ne može da prođe.

“Mi smo danas krenuli na Mermernu plažu i vratili su nas, vatrogasci su zatvorili put i nema prolaska” napisali su Srbi na društvenim mrežama.

Srpski turisti su besni zbog ove situacije i negoduju na društvenim mrežama. Oni su kivni na grčke vlasti jer im zabranjuju pristup najpopularnijim plažama na Tasosu, a pritom dižu cene svih proizvoda i usluga. Napominju da su Grci morali da naprave pristupačan prilaz plažama zbog kojih su i došli na ostrvo Tasos.

“Za plaže i da razumem, ali za sela ne. Pa ne ide niko u obilazak Tasosa da nešto namerno izaziva, već na odmor? Mislim da su Grci dovoljno zaradili ove godine pa im se može…

“Prodaš preskupe aranžmane, a onda ljudima ograničiš kretanje. Lepo napišite da ljudi sede kući. Ili još bolje da pošalju pare a ostanu kući”, jedan je od komentara.

Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Kurir

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia