Booking.com
Zanimljivosti Lifestyle Reč psihologa

Zašto se sve veći broj žena odlučuje na samački život?

Otkrijte šta je FLISING kose

Sve veći broj žena ovih dana se odlučuje na samački život. Ako se pitate zašto je to tako, evo nekoliko razloga koji će vam dati odgovor na to pitanje.


 

1. Usredsređenost na karijeru

Dosta žena veruje da su izlasci na sastanke gubljenje vremena. One smatraju da upoznavanje partnera sa kojim će eventualno raskinuti oduzima dosta truda i vremena. Ovakve žene će radije ulagati vreme i trud u svoju karijeru za koju su sigurne da će im dati pozitivne rezultate.

2. Loše prethodno iskustvo

Kada se žena upusti u vezu, ona uloži sve svoje emocije, što može da ostavi ožiljke nakon lošeg raskida. Zbog toga, ali i zbog iskustava svojih drugarica, sve više žena se plaši da se upusti u novu vezu i lakše im je da budu bez partnera.

3. Potraga za onim pravim

Žene obično imaju sliku u glavi sa kakvim bi muškarcem htele da budu i provedu ostatak života. Volele bi da njihov partner ima određene karakteristike i osobine, a ako mladić ne poseduje neku od tih osobina, mogu da se razočaraju. Ukoliko je žena previše probirljiva i ne želi da prihvati ništa manje od onoga šta očekuje od muškarca, svesno se odlučuje na samački život.

4. Nezavisnost

Žene znaju da kada se upuste u vezu, moraće da počnu da uzimaju u obzir i partnerovo mišljenje o određenim stvarima. To može teško da padne onim ženama koje su tvrdoglave i nezavisne. Zbog toga se one odlučuju na život bez partnera.

5. Previše porodičnih obaveza

Žene mogu biti u situaciji da brinu o bolesnom članu porodice ili da izdržavaju celu porodicu. To oduzima dosta vremena i zato te žene nemaju volje ni energije za upoznavanje muškaraca.

6. Pogodnosti samačkog života

Neke žene jednostavno vole da flertuju sa muškarcima, imaju veze na jedno veče ili provode vreme sa nekim bez emotivnog prtljaga. Sve to je moguće ukoliko nisu u vezi i zato je sve više žena slobodno.

(superzenab92/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia