Početna » News » Za Tursku dovoljan negativan test
News Travel

Za Tursku dovoljan negativan test

Koja pravila važe za srpske turiste - uslovi ulaska u 12 letnjih destinacija

Republika Turska neće menjati uslove za ulazak naših putnika. Kao i do sada, za ulazak u Tursku biće dovoljna potvrda o primljene dve doze vakcine, negativan PCR/antigenski test ili potvrda o preležanom virusu kovid 19.


Ovo je dobra vest za sve naše turiste koji žele da predstojeće praznike provedu upoznajući čari Istanbula ili skijajući u nekom od popularnih centara Turske.

Turska je zemlja koju možete posetiti u bilo koje doba godine. To je čini idealnom destinacijom za februarski predah koji nam predstoji. Jedna od omiljenih destinacija srpskih turista već tradicionalno je Istanbul. To je grad koji nudi neponovljiv spoj kulture, istorijskih znamenitosti, preukusne hrane i nadaleko poznatog šopinga.

Dodatno, planinski masivi Turske u proteklom periodu postali su jedna od vodećih svetskih destinacija za zimske sportove. Turski ski-centri nude veliki broj hotela sa pet zvezdica, snežni pokrivač visokog kvaliteta od decembra do maja i širok izbor staza za skijaše svih nivoa.

Za ulazak u Tursku državljanima Srbije potrebna je potvrda o primljene dve doze vakcine. Jedini uslov je da je prošlo 14 dana nakon primanja druge doze. Ali dovoljna je i potvrda o preležanom virusu kovid 19 u prethodnih šest meseci, a najranije 28 dana pre ulaska u zemlju. Ukoliko putnik ne poseduje jedan od ova dva dokumenta, neophodno je priložiti negativan PCR test. Taj test mora biti urađen u poslednja 72 sata.

Umesto njega, dovoljan je i negativan antigenski test star do 48 sati. Važno je napomenuti da su svi putnici dužni da poseduju HES kod neophodan za ulazak u sve tržne centre, muzeje, restorane, državne ustanove i druge objekte, kao i za korišćenje gradskog prevoza, a koji se dobija putem portala: https://register.health.gov.tr.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Travelmagazine

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia