fbpx
Entertainment Gadgets and Tech

YouTube će zvučati potpuno DRUGAČIJE

YouTube će zvučati potpuno DRUGAČIJE

YouTube će podići kvalitet starih, legendarnih muzičkih spotova i muzike!


Količina muzičkih video snimaka ne može da se nađe ni na jednom drugom mestu kao što može na YouTube-u. To je jedan od svetskih online servisa za slušanje muzike, koju većina planete posećuje svakodnevno, jer je besplatan za gledanje video zapisa i gde može da se pronađe skoro svaka pesma, koja nam padne na pamet. Međutim, mnogi muzički spotovi su iz vremena kada je vizuelni sadržaj bio namenjen starim televizorima sa jednim zvučnikom.

To kvari uživanje na modernim uređajima, tako da bi ovim video zapisima svakako koristilo unapređivanje. YouTube je sad objavio na svom zvaničnom blogu da je preduzeo prve korake za rešavanje ove situacije.

YuoTtube, piše Tehnopolis, planira da remasterizuje oko 1.000 muzičkih spotova sa oznakom Universal Music Group (UMG).

YouTube i UMG zajedno rade na unapređivanju legendarnih muzičkih spotova, tako da budu u najboljem dostupnom kvalitetu videa i zvuka“. Projekat uključuje numere umetnika poput Billy Idol-a, Janet Jackson, Tom Petty, Beastie Boys, Lady Gaga, Lionel Richie i mnogih drugih.

Ako već imate video zapise sačuvane na YouTube muzičkim listama, nećete morati da brinete o pronalaženju novih linkova. Remasterizovani video zapisi zameniće prethodne verzije, ostajući na istim URL-ovima, sa istim brojem prikaza i brojem lajkova. Primetićete kad video zapisi budu dobili HD nadogradnju i kada u opisu vidite oznaku “Remastered“.

Očekuje se da će svih 1.000 remasterizovanih naslova biti dostupno na YouTube-u pre kraja sledeće godine, prenosi PC Press.

Rad sa UMG-om znači da bi YouTube trebalo da ima pristup visokokvalitetnim snimcima, a vesti o nadogradnji oštrine zvuka trebalo bi da budu posebno dobrodošle za YouTube Music pretplatnike. Nadamo se da će se i druge izdavačke kuće priključiti projektu, ali u međuvremenu možete pogledati neke od plodova rada YouTube-a.

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close