fbpx
Company Lifestyle

WIZZ AIR NARUČUJE 20 AVIONA TIPA AIRBUS A321XLR

WIZZ AIR NARUČUJE 20 AVIONA TIPA AIRBUS A321XLR

Wizz Air Holdings Plc, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, objavila je danas da je, u okviru dogovora Indigo Partners, potpisala memorandum o razumevanju sa kompanijom Airbus S.A.S. na osnovu koga će iskoristiti važeću opciju za kupovinu 20 aviona tipa Airbus A321XLR.


Avioni će biti isporučeni u roku od tri godine, počevši od 2023. godine. Model A321XLR će imati 239 sedišta, isto kao model A321neo, kako bi upotpunosti bio usklađen sa postojećom flotom Wizz Aira. Model XLR takođe može da se koristi u postojećoj Wizz Airovoj mreži sa istom efikasnošću. U skladu sa procedurom, zaključenje isporuke treba da odobre akcionari Wizz Air.

 

„A321XLR je najefikasniji avion tog tipa i predstavlja veliku šansu za Wizz Air da dodatno proširi svoju mrežu i poveže tačke na WIZZ-ovoj mapi koje trenutno nedostaju, zahvaljujući kapacitetima ovog tipa aviona za duže letove. Danas imamo niz letova koji traju 5 do 6 sati na veliko zadovoljstvo naših putnika, dok će XLR dodatno unaprediti izuzetnu vrednost i uslugu koju nudimo letovima koji traju 7 do 8 sati.”–izjavio jeJožef Varadi, generalni direktor Wizz Aira. „Ekonomičnost modela Airbus A321XLR će ojačati našu konkurentsku prednost i podstaći potražnju za putovanjima avionom u centralnoj i istočnoj Evropi i šire, uz minimalan ekološki otisak. Porodica aviona A320neodonosi velike promene koje usavršavaju niskotarifni model Wizz Aira i ubedljivo najniže troškove u Evropi. ”

 

Sa današnjom najavom, Airbus se obavezao da Wizzu isporuči ukupno 276aviona do 2026. godine.

 

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close