Booking.com
Početna » EKO » Vujović u Subotici: Nova oprema će unaprediti upravljanje otpadom u sedam lokalnih samouprava
Društvo EKO News

Vujović u Subotici: Nova oprema će unaprediti upravljanje otpadom u sedam lokalnih samouprava

Gradu Subotica i opštinama Bačka Topola, Mali Iđoš, Čoka, Kanjiža, Senta i Novi Kneževac danas je dodeljeno 25 vozila, 17 autosmećara i osam autopodizača kontejnera, što će unaprediti upravljanje otpadom na njihovim teritorijama, izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.


Vujović je navela da je opremu obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine, u sklopu projekta izgradnje regionalnog centra za upravljanje otpadom Subotica, realizovanom uz podršku Evropske unije.

Vujović u Subotici: Nova oprema će unaprediti upravljanje otpadom u sedam lokalnih samouprava– Ovo je važan dan za lokalne samouprave iz Severnobačkog i dela Severnobanatskog okruga, jer im je dodeljeno 25 novih vozila, koja će doprineti da se unapredi stanje životne sredine. Upravljanje čvrstim otpadom je jedan od prioriteta Ministarstva koje vodim i problem koji možda i najviše muči građane Srbije. Zato smo danas obišli i regionalni centar koji će, upravo zahvaljujući ovoj opremi, raditi u boljem i većem kapacitetu. Želim da zahvalim gradonačelniku Stevanu Bakiću i predstavnicima šest opština na dobroj saradnji i zato što su svojom posvećenošću pokazali da žele da promene na bolje ekološku sliku u svojim sredinama – rekla je Vujović.

Vujović u Subotici: Nova oprema će unaprediti upravljanje otpadom u sedam lokalnih samoupravaMinistarka je rekla da će se u narednom periodu rešavati problem nesanitarnih i divljih deponija u ovom kraju, a preduslov za to je regionalni centar, koji već radi.

Vujović u Subotici: Nova oprema će unaprediti upravljanje otpadom u sedam lokalnih samouprava– Ministarstvo će uskoro raspisati konkurs za uklanjanje divljih deponija i smetlišta širom Srbije. Pozivam i lokalne samouprave koje su danas ovde da kandiduju projekte i iskoriste podršku države. Želim da pohvalim i što su u prethodnoj godini bili aktivni na našim javnim konkursima i trudili se da realizuju ekološke projekte, koji će unaprediti kvalitet života u njihovim sredinama – rekla je Vujović.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia