Booking.com
Početna » EKO » Vujović: U Ćićevcu uspešno realizovano više ekoloških projekata
Društvo EKO News Srbija

Vujović: U Ćićevcu uspešno realizovano više ekoloških projekata

Vujović: U Ćićevcu uspešno realizovano više ekoloških projekata

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović posetila je danas opštinu Ćićevac u kojoj je uz podršku ministarstva uspešno realizovano više ekoloških projekata u cilju unapređenja kvaliteta života građana.


 

Vujović: U Ćićevcu uspešno realizovano više ekoloških projekata

Vujović je u Ćićevcu obišla lokaciju sanirane divlje deponije „Dedin breg“, javne površine koje su ozelenjene, kao i lokaciju na kojoj će se graditi postrojenje za preradu otpadnih voda.

Ministarka je navela da su rezultati ostvareni tokom prošle godine povod posete ovoj opštini, kao i dodela nove opreme za odlaganje i sakupljanje otpada koju je obezbedilo ministarstvo.

Vujović: U Ćićevcu uspešno realizovano više ekoloških projekata

Čujem da sam prvi ministar zaštite životne sredine koji je posetio Ćićevac, a imamo i dobre razloge zašto smo danas ovde. Zajedno smo obišli lokaciju nekadašnje divlje deponije „Dedin breg“ koja je decenijama unazad remetila kvalitet života građana Ćićevca. Tu deponiju smo očistili i molim građane da nastave da vode računa, kako bi ova lokacija ostala čista. Prostor nekadašnjeg smetlišta je ozelenjen, a novi put koji se nalazi u neposrednoj blizini više nije zatrpan otpadom kao što je to bio slučaj prethodnih godina. To je rezultat našeg zajedničkog rada i zajedničke brige prema životnoj sredini. Pored projekata koje smo uspešno realizovali u 2021. godini, danas smo ovde da vidimo šta još možemo da uradimo kako bismo unapredili ekološku sliku ove opštine – rekla je Vujović.

Vujović: U Ćićevcu uspešno realizovano više ekoloških projekata

Nakon obilaska lokacije na kojoj je iz sredstava ministarstva posađeno više od 1.400 sadnica, kao i mesta gde će se graditi postrojenje za preradu otpadnih voda u Ćićevcu, Vujović je sa predsednicom opštine Mirjanom Krkić potpisala ugovor na osnovu kojeg Ministarstvo dodeljuje ovoj opštini na korišćenje nove kontejnere i kante za odlaganje komunalnog otpada.

Ćićevac je imao veliku potrebu za kantama za odlaganje komunalnog otpada, mi smo tu potrebu prepoznali i obezbedili smo opremu. To je još jedan od načina da podižemo svest o značaju životne sredine. Ono što dalje očekuje ovaj region jesu kapitalni zeleni projekti, pre svega izgradnja regionalne deponije „Srnje“. Taj projekat realizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa kojim tesno sarađujemo kada su u pitanju ekološki projekti – navela je Vujović.

Vujović: U Ćićevcu uspešno realizovano više ekoloških projekata

Foto:MZŽS

PRessSerbia

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Decembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia