Booking.com
Početna » EKO » Vujović: Obezbeđena sredstva za izgradnju 78 kilometara kanalizacione mreže u Leskovcu
Društvo EKO News

Vujović: Obezbeđena sredstva za izgradnju 78 kilometara kanalizacione mreže u Leskovcu

Vujović: Obezbeđena sredstva za izgradnju 78 kilometara kanalizacione mreže u Leskovcu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas sa predstavnikom Ministarstva spoljne trgovine i razvojne saradnje Kraljevine Holandije i vođom regionalnog tima za Aziju i Latinsku Ameriku Bazelom Jounanom aneks sporazuma za ORIO Program, na osnovu kojeg će Vlada Kraljevine Holandije donirati 7,6 miliona evra za projekat izgradnje nedostajuće kanalizacione mreže u Leskovcu, dok će 10 miliona evra obezbediti Vlada Srbije i resorno ministarstvo iz kreditne linije Banke za razvoj Saveta Evrope.


Vlade Srbije i Holandije zajedno će finansirati izgradnju 78 kilometara nove kanalizacione mreže, a prema rečima ministarke Vujović radi se o važnoj investiciji koja će omogućiti da Leskovac u potpunosti bude pokriven kanalizacionom mrežom.

Vujović: Obezbeđena sredstva za izgradnju 78 kilometara kanalizacione mreže u Leskovcu-Zahvaljujem Vladi Holandije na obezbeđenoj donaciji i podršci u izgradnji zelene infrastrukure u Srbiji. Ovo je izuzetno važan projekat za grad Leskovac jer će doprineti da se 16 naseljenih mesta, sa oko 20.000 stanovnika, poveže na kanalizacionu mrežu. Država je uložila velika sredstva u izgradnju gradskog kolektora i stavljanje u funkciju postrojenja za preradu otpadnih voda u Leskovcu. Izgradnjom 78 kilometara nove kanalizacione mreže rešićemo pitanje odvođenja i tretmana otpadnih voda u tom gradu, što će unaprediti životnu sredinu i kvalitet života građana – rekla je Vujović.

Potpisivanju aneksa sporazuma prisustvovali su amabasador Kraljevine Holandije u Srbiji Jost Reinćes i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia