Booking.com
Početna » News » Beograd » VUJOVIĆ I ŠAPIĆ: KOORDINISANOM AKCIJOM DO ČISTIJEG BEOGRADA
Beograd Društvo News

VUJOVIĆ I ŠAPIĆ: KOORDINISANOM AKCIJOM DO ČISTIJEG BEOGRADA

VUJOVIĆ I ŠAPIĆ: KOORDINISANOM AKCIJOM DO ČISTIJEG BEOGRADA

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarali su danas o planiranim aktivnostima i konkretnim merama na planu zaštite životne sredine u glavnom gradu.


Razgovarano je o problemima deponija, kanalizacionih mreža i postrojenja, kvalitetu vazduha, ali i efikasnijem korišćenju sredstava IPA fondova namenjenih projektima zaštite životne sredine.

VUJOVIĆ I ŠAPIĆ: KOORDINISANOM AKCIJOM DO ČISTIJEG BEOGRADA„Dogovorena je koordinacija i zajednička akcija Ministarstva i Grada, na koji način bi se primenjivale obaveze zaštite prirodne sredine, definisane strateškim dokumentima države. Posebnu pažnju posvetili smo i budućem postrojenju i planovima za realizaciju projekata prečišćavanja otpadnih voda u Velikom selu“, rekla je ministarka Irena Vujović.

Gradonačelnik Šapić je istakao da će Grad i Ministarstvo značajno unaprediti upravljnje otpadom.

„I zakonski i konkretnim aktivnostima ćemo bolje regulisati upravljanje otpadom, uključujući i građevinski. Sekretarijat za zaštitu životne sredine Akcionim planom za period 2022-2030. predvideo je da se pored Vinče obezbedi još jedna lokacija za stacionirano postrojenje koja će pokriti opštine Novi Beograd, Zemun i Surčin. Namera nam je, takođe, da podignemo ekološki standard i izgradimo više parkova i zelenih površina, kako bi glavni grad imao kvalitetniji vazduh“, objasnio je gradonačelnik Beograda.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia