Booking.com
Početna » EKO » Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlova
Društvo EKO News

Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlova

Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlova

 U Užicu je 700 domaćinstava iskoristilo subvencije za zamenu individualnih ložišta što je odlična vest, ali i značajan rezultat koji smo zajedno ostvarili u poslednje dve godine – izjavila je danas ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, nakon što je sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević obišla novu gasnu kotlarnicu u Sportskoj hali Veliki park i posetila jednu od porodica koja je uz subvenciju zamenila kotao u svom domaćinstvu.


– Zadovoljstvo mi je što danas obilazimo projekte koji su izuzetno značajni za smanjenje aerozagađenja. Užice je jedan od gradova koji beleži prekomerno zagađenje i zato je važan set mera koji sprovodimo kako bismo popravili kvalitet vazduha. Lokalna samouprava je pokazala odgovornost prema građanima, imali su spremne projekte koje su kandidovali na konkursima ministarstva i zbog toga danas možemo da imamo ove rezultate. U sportskoj hali Veliki park zamenjena je kotlarnica na mazut, novom gasnom kotlarnicom. Ovo je značajan projekat, ali je takođe važan i veliki odziv građana za subvencionisanu zamenu ložišta u domaćinstvima. Građani Užica su pokazali da su ekološki odgovorni i da žele da se greju na ekološki prihvatljivije energente, dajući time lični doprinos poboljšanju kvaliteta vazduha – rekla je Vujović.

Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlovaMinistarka je podsetila da je uz podršku ministarstva u prethodnoj godini zasađeno više od pet hiljada sadnica u Užicu i dodala da će se u tom pravcu nastaviti i u budućnosti.

Govoreći o ostalim ekološkim projektima u tom gradu, Vujović je najavila ulaganje u “Duboko” koji će biti jedan od najmodernijih regionalnih reciklažnih centara u Srbiji, u skladu sa evropskim standardima.

Vujović: 700 domaćinstava u Užicu iskoristilo subvencije za zamenu kotlova-Sredstva za Regionalni centar za upravljanje otpadom obezbeđena su iz kreditne linije Evropske banke za obnovu i razvoj i to je jedan od najznačajnijih projekata ne samo za Zlatiborski, već i za lokalne samouprave Moravičkog okruga koje ka njemu gravitiraju. Važno je da radimo i na edukaciji građana za primarnu selekciju otpada i čestitam gradonačelnici na edukativnom centru koji je izuzetno važan za sve što nam sledi – rekla je Vujović, dodajući da je Užice deo projekta odvajanja otpada u domaćinstvima, koji se sprovodi u 17 gradova i opština u Srbiji, u cilju povećanja stope reciklaže.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia