Booking.com
News Društvo

Vučević i Glišić u Čačku: Razgovori o budućnosti privrede i novoj eri saradnje

cacak 1 1

Danas su u poseti Čačku boravili predsednik Vlade Republike Srbije i predsednik SNS Srbija Miloš Vučević, kao i ministar za javna ulaganja i predsednik Izvršnog odbora SNS Srbija Darko Glišić. Domaćin im je bio prvi čovek grada, gradonačelnik Milun Todoroviž sa saradnicima. Poseta je imala za cilj podršku lokalnoj privredi i jačanje saradnje između države i privrednika ovog regiona. Održan je sastanak sa lokalnim privrednicima, tokom kojeg su razmatrane dosadašnje inicijative i budući planovi za razvoj čačanske privrede.


 

Tokom sastanka ukazano je  na važnost kontinuirane podrške države lokalnim poslovnim zajednicama.

Premijer Vučević je naglasio da je Čačak prepoznat kao jedan od ključnih privrednih centara u Srbiji i da će Vlada nastaviti sa ulaganjima kako bi se podstakao ekonomski rast i otvaranje novih radnih mesta. “Podrška lokalnim privrednicima je od suštinske važnosti za dalji razvoj našeg regiona i celokupne države,” rekao je Vučević.

Ministar Glišić je predstavio planove za buduća javna ulaganja u infrastrukturu i industrijske kapacitete u Čačku. “Naša namera je da kroz strateška ulaganja omogućimo bolje uslove za poslovanje i privučemo nove investitore u Čačak. Dosadašnji rezultati su pokazali da možemo postići mnogo kada sarađujemo na svim nivoima,” istakao je Glišić.

Lokalni privrednici su imali priliku da iznesu svoje sugestije i pitanja, a među najčešće pominjanim temama bile su potreba za unapređenjem saobraćajne infrastrukture, podrška malim i srednjim preduzećima, kao i potreba za stručnom radnom snagom. Vučević i Glišić su pažljivo saslušali privrednike i obećali da će njihove sugestije biti uzete u obzir pri kreiranju budućih politika i projekata.

Poseta Vučevića i Glišića Čačku predstavlja još jedan korak ka jačanju veze između lokalne privrede i državnih institucija. Kroz ovakve inicijative, očekuje se da će Čačak nastaviti da se razvija i postaje još atraktivniji za investitore, što će doprineti ukupnom napretku regiona.

Današnji sastanak i razmatranje planova za budućnost označavaju novi početak za čačansku privredu, sa jasnim ciljevima i podrškom države koja će pomoći da se ti ciljevi i ostvare. Vučević i Glišić su svojim prisustvom i rečima pokazali da je Čačak važan deo njihove strategije za ekonomski razvoj Srbije, te da će napori lokalne zajednice biti prepoznati i podržani na najvišem nivou.

cacak 2 1 cacak 3

(pressserbia/ foto: instagram)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia