Booking.com
Početna » Travel » VRNJAČKA BANJA NAJPOSEĆENIJA U SRBIJI ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE: Oboren i jedan vrlo važan rekord! (VIDEO)
Srbija Travel

VRNJAČKA BANJA NAJPOSEĆENIJA U SRBIJI ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE: Oboren i jedan vrlo važan rekord! (VIDEO)

VRNJAČKA BANJA NAJPOSEĆENIJA U SRBIJI ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE: Oboren i jedan vrlo važan rekord!

Vrnjačka Banja slovi za kraljicu banjskog turizma u Srbiji, a tu titulu još jednom je dokazala i ove godine, i to za prvomajske praznike!


Sve one koji su bar jednom posetili ovo jedinstveno mesto u Srbiji, ne iznenađuje činjenica da je baš Vrnjačka Banja bila najposećenija turistička destinacija u Srbiji tokom prvomajskih praznika.

Pored toga što je ovo mesto već godinama na vrhu liste prioriteta domaćim turistima, ove godine Vrnjačka Banja oborila je još jedan veoma važan rekord. Naime, ove godine oboren je rekord po broju poseta stranih turista u kraljici banjskog turizma.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 321 SRBIJA (@321srbija)

Godinama programski sadržaji u okviru turističke ponude Vrnjačke Banje privlače goste različitih želja i potreba, a ona postaje za mnoge, kako domaće, tako i strane turiste, glavno mesto za praznični odmor. Pored bogatih programskih sadržaja u okviru turističke ponude Vrnjačke Banje, ovo jedinstveno mesto turiste privlači lekovitom vodom, čistim vazduhom, fantastičnim šetalištima i očaravajućom prirodom koja okružuje banju.

Nova atrakcija za turiste

Vrnjačka Banja od nedaavno turistima može da ponudi još jednu fantastičnu atrakciju. U pitanju je najveći panoramski točak u regionu, koji je svečano u rad, sedmog aprila ove godine, pustio predsednik opštine Boban Đurović.

Točak ima 32 klimatizovane kabine, visok je 50 metara, a vožnja traje 14 minuta.

Impozantni panoramski točak u vrnjačkom parku već sada pretenduje za mesto najveće turisticke atrakcije u ovom delu Srbije, a oduševljenje podjednako izaziva među svim generacijama. Točak je delo arhitekte Ivana Jerinića.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 321 SRBIJA (@321srbija)

Najposećenija banja u Srbiji

U Srbiji je u martu ove godine u odnosu na mart 2022. broj dolazaka turista bio veći je za 19,0 odsto, a broj noćenja za 14,7 procenata, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, a broj noćenja domaćih turista porastao je za 8,5 odsto, a stranih za 22,7 procenata.

Od banja u prvom tromesečju 2023. godine najposećenije su bile Vrnjačka Banja i Sokobanja, od planinskih centara Zlatibor i Kopaonik, dok su od ostalih mesta bili najposećeniji Beograd i Novi Sad.

Izvor: PRessSerbia

PRess Serbia