fbpx
Društvo News Srbija Svet

VREMENSKA PROGNOZA: OVO SU KRITIČNE TAČKE U SRBIJI

Od petka LEDENI DANI, Sektor za vanredne situacije u PRIPRAVNOSTI

Od petka LEDENI DANI, Sektor za vanredne situacije u PRIPRAVNOSTI


U toku dana očekuje se oko deset centimetara novog snega, a najkritičnije tačke će biti jugozapadni i jugoistočni delovi Srbije, mada se veliki problemi ne očekuju, kaže pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Bojan Tomić.
Tomić navodi i da se u toku noći očekuje i pojačan vetar, pa je moguće i stvaranje snežnih nanosa.

Foto: Printscreen

“Mi smo izdali upozorenje od eventualnih snežnih nanosa, obavešteni su svi opštinski štabovi za vanredne situacije, putarska preduzeća, EPS, EMS. Sve ekipe su spremne, nase ekipe su u pojačanoj pripravnosti u delovima zemlje u kojima, iz ranijih iskustava ocekujemo neke probleme, ali se veliki problemi ne očekuju”, rekao je Tomić.

Foto: Profimedia

Dodao je i da je mehanizacija Sektora u funkcionalnom stanju i maksimalno angažovana.Tomić je istakao i da su sve lokalne samouprave u pripravnosti, te da je, zbog iskustva u prethodnim godinama, sada povećan nivo svesti, uz bolju koordinaciju na terenu.

Foto: Printscreen

“Mi smo pripreme za zismku sezonu počeli ranije, ovo je sada prvi talas ove godine za koji možemo očekivati da izazove određene, ali ne i veće probleme”, rekao je Tomić.

Foto: AP

Planovi reagovanja postoje, ali se, ponovio je, veći problemi ne očekuju.

Foto: PrintscreenTomić je naveo i da je hidrološka situacija stabilna.On je apelovao na građane da, u vreme niskih temperatura, a radi zaštite od eventualnih požara, ne koriste improvizovana grejna tela i da ih ne ostavljaju bez nadzora, ali takođe ni da električna tela ne koriste preko produžnih kablova.
Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close