Početna » News » Vremenska prognoza od 15. do 19. decembra 2017.
Beograd News Srbija

Vremenska prognoza od 15. do 19. decembra 2017.

Vremenska prognoza za 13.jul

U Srbiji će tokom sutrašnjeg dana biti umereno do potpuno oblačno vreme, te tokom većeg dela dana suvo. Biće i vetrovito, posebno u košavskom području i na planinama, gde će duvati pojačan vetar južnih smerova. Na krajnjem istoku, uobičajeno za ovakve situacije, biće tmurno sa sumaglicom i hladnije.  Maksimalna temperatura u intervalu od 11°C do 15°C, na krajnjem istoku od 7°C do 9°C.  Od večernjih časova, u severnoj polovini zemlje sa kišom, najizraženijom na severu Bačke i Banata, gde će biti najviše padavina.

Prvog dana vikenda hladnije, jedino još na istoku i jugu toplo u prvom delu dana. Padavinska zona iz zapadnih i severnih predela  će se širiti ka ostatku zemlje, dok će na samom severu i zapadu padavine u drugom delu dana prestati. Na višim planinama padaće sneg. Vetar će biti u skretanju na slab do umeren, severozapadni, jedino će još na jugu zemlje u prvom delu dana pojačan, južnih smerova. Maksimalna temperatura od 5°C na zapadu do 13°C na krajnjem jugoistoku.

U nedelju na severu pretežno sunčano, u ostatku zemlje umereno do potpuno oblačno vreme. Na jugu, jugozapadu i u delu centralne Srbije biće slabe kiše, susnežice i snega. Vetar pojačan, severozapadni. Maksimalna temperatura od 2°C na jugu do 6°C na krajnjem severu.

U ponedeljak i utorak se zadržava hladno vreme, sa temperaturama primerenim dobu godine. Vetar će i dalje biti severnih pravaca, u postepenom slabljenju. Maksimalne temperature u intervalu od 0°C do 4°C.

 

 

Izvor: Serbian meteo

About the author

Aleksandra J.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia