Booking.com
Početna » Travel » Vraćaju se kineski TURISTI
Travel

Vraćaju se kineski TURISTI

Hotel u Španiji košta 0 evra, ali postoji "caka": Evo o čemu je reč

Od aprila do juna ove godine najavljen je dolazak prvih hiljadu kineskih turista u Srbiju, u okviru balkanskih tura, saopštilo je danas Udruženje hotelijera i restoratera HORES.


Kako je navedeno, dva najveća kineska tur-operatora Caissa Group i Utour Group Co., Ltd, su na sastanku sa predstavnicima HORES-a najavili dolazak kineskih turista u znatno većom broju u odnosu na 2019. godinu, koja je bila rekordna godina srpskog turizma pre globalne pandemije.

HORES ih je upoznao sa poslovnim ambijentom Srbije u postkovid periodu. Kako se podseća, 2019. godine u Srbiji registrovano više od 150.000 kineskih turista, koji su bili među prve tri zemlje po broju dolazaka stranih turista. Kineski partneri očekuju da zadovoljstvo gostoprimstvom, hotelima, restoranima i turističkim sadržajima bude kao i pre pandemije. HORES navodi da je cilj sastanka bio uspostavljanje partnerstva sa ta dva kineska tur-operatora.

Kinesku delegaciju su činili Ren Jun (Ren Jun), predsednik Caissa Group, i Feng Bin (Feng Bin), predsednik Upravnog odbora Utour Group Co., Ltd, koji su upoznali domaćine o ozbiljnim planovima za turističku razmenu Srbije i Kine u godinama koje dolaze, kao i da su zainteresovani za partnerstvo sa HORES-om, kao najvećom strukovnom organizacijom ugostiteljske delatnosti u zemlji. Takođe, od HORES-a očekuju da predlože hotele i restorane u kojima bi kineski turisti odsedali, sa posebnom pažnjom na sertifikovane objekte “Čisto i sigurno” (Clean&Safe), jer su zdravstveno-higijenske mere jedan od preduslova za bezbedan boravak njihovih turista.

Predsednik Upravnog odbora HORES-a Aleksandar Vasilijević izjavio je da će HORES koordinirati sa svim zainteresovanim hotelima i restoranima, kako bi opravdali očekivanja kineskih turista, kao i da će se nastaviti istraživanja zadovoljstva kineskih gostiju, koja je HORES vršio tokom 2017, 2018. i 2019. godine, kako bi još bliže upoznali potrebe, interesovanja i navike kineskih turista, u cilju kvalitetnije ponude hotela i restorana. Direktor HORES-a dr Georgi Genov pozdravio je ovu inicijativu, i izjavio da su hoteli i restorani u Srbiji spremni za prihvat kineskih gostiju, kao i da je dogovoreno sa kineskim partnerima da će HORES-u biti dostavljane primedbe na kvalitet usluga u hotelima i restoranima, radi otklanjanja nedostataka i unapređivanja kvaliteta.

Sastanku su prisustvovali predstavnik Ambasade Narodne Republike Kine, savetnik za kulturu Sju Hong (Xu Hong), koji je istakao uspešnu saradnju Srbije i Kine na svim poljima, pa i u turističkom sektoru, kao i marketinška menadžerka Turističke organizacija Srbije Aneta Uskoković, dodaje se u saopštenju.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Tanjug

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia