Booking.com
Lifestyle Fitness

Vežbajte na plaži!

vežbe plaža

Opuštanje na plaži je nagrada, koju zaslužujete nakon napornih radnih dana, ali to vreme možete iskoristiti i da se zabavite. Zato, vežbajte na plaži uz ove zanimljive aktivnosti.


 

Duge šetnje

Iako biste verovatno želeli da se izležavate celi dan na plaži, duge šetnje su nešto što će vam se dopasti, samo ako ih probate. Upoznajte okolinu, hodajte po toplom pesku, udišite miris mora. (Ne zaboravite samo da stavite šešir i namažete se zaštitnom kremom za sunčanje i, naravno, ponesite papuče).

Vežbajte – ne plutajte

Znamo, tako je divno da ležite na leđima u vodi i plutati. Ali, zar nije toga malo previše? Zaplivajte snažno, borite se protiv valova, zacrtajte rutu, koju morate otplivati. Nakon toga plutanje će vam biti prava nagrada i mnogo bolje opuštanje. Ovog leta vežbajte u borbi sa valovima.

Frizbi

Šta je leto, šta su dani na plaži bez dobre ekipe, lopte ili frizbija. Potrošićete kalorije i oblikovati telo. Posebno, ako se igrate frizbijem. Ruke, noge i trbušni mišići će biti lepo zategnuti. Nakon toga “napadnite” valove, pa se tek onda opustite plutajući.

Joga

Ponesite na odmor svoj joga podmetač. Vežbajte u jutarnjim časovima pored plaže kada gotovo da nema kupača. Osećaćete se preporođeno. A, možete se pridružiti i joga grupama, koje postoje u mnogim gradovima i tokom letnjeg perioda (za turiste).

Trčite i vežbajte

Umesto joge možete trčati i na plaži duž obale. Kombinujte trčanje i hodanje. To može biti i lagani džoging. Još jedan način da upoznate okolinu. Najbolje je da krenete ujutro, sigurno ćete upoznati i neke zanimljive lokalce.

Izlet

Na svim letovalištima postoji mnoštvo punuda za jednodnevne izlete. Izaberite ove sezone nešto malo aktivnije, a ne samo vožnju u brodiću. Iznajmite kajak, pedaline, surfajte ili se pridružite nekoj vaterpolo grupi. Vežbajte na bilo koji način, koji vas opušta i veseli.

(lifepressamagazin/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia