Booking.com
Entertainment Lifestyle Slobodno vreme Zanimljivosti

Verujete li u ljubav na prvi pogled?

Istraživanja su dokazala: Muškarci su mnogo romantičniji i verniji od žena!

Jeste li jedna od onih osoba koje u nju veruju ili vam se cela stvar čini malo previše poput sna?


To je ona ljubav koja se čoveku dogodi neočekivano, u jednom jedinom trenutku, a svoje korenje može pustiti daleko dublje od one ljubavi koja se razvija duže vremena. U nju veruju ljudi koji su je doživeli, i koji delovanju ljubavi otvaraju put, i prihvataju je kao nešto što se ne da objasniti logičnim tumačenjem.

Romantici vs. skeptici

One, koji u ljubav na prvi pogled ne veruju, odmah možemo nazvati skepticima ili jednostavno opreznim ljudima koji se u vezu upuštaju tek tada kada se uvere da je sigurno i da se isplati. U mogućnost sudbinskog trenutka veruju večiti romantici. Da je kod ove vrste ljubavi reč o bezglavom zaljubljivanju u svakog slučajnog prolaznika, koji nam se vizualno svidi, bila bi apsurdna tvrdnja. Reč je o tome da određena osoba ostavi na nas tako jak utisak svojom pojavom i harizmom.

Kako na nju reaguje naše telo?

Verujete li u ljubav na prvi pogled?

Naši se osećaji na “prvi pogled” ispoljavaju tako što osobu koja nam je zaustavila svet u trenutku izoluju od ostalih događanja u okolini. Srce nam kuca brže, u stomaku osetimo emisiju adrenalina – “leptiriće” i naše zenice se šire. Lagano crvenilo oblije lice, a dlanovi se znoje.

Šta je o zaljubljenosti mislio dr. Frojd?

Još otac psihoanalize je upozoravao na posebne efekte zaljubljenosti. Tačnije, na one efekte koje ona ima na ljudsku psihu. Zaljubljenost je uporedio s hipnozom. Kako je došao do tog smešnog zaključka? Tvrdio je da je čovek u stanju zaljubljenosti spreman učiniti sve. Doslovno postane ponizan, skroman, poslušan i nekritičan prema ljubljenoj osobi, jer u njoj vidi savršenstvo. Jednako stanje čovek doseže pod hipnozom, jer hipnotizer kod nas postiže isto – poniznost, poslušnost i podvrgavanje radnjama koje nam on nalaže.

Kad ljubav na prvi pogled ode u pogrešnom smeru

Obzirom da svaka stvar ima svoje dobre i loše strane, isto je i kod ljubavi na prvi pogled. Uprkos tome što zna biti divna i strasna, može biti i veliko razčarenje. Ponekad se zaista čini bezglava, jer možemo kroz neko vreme zaključiti da osoba koja nam je tako brzo okrenula svet, baš i nije tako divna. Kada slonimo površinu strasti, lepirića i preuveličavanja, njen nas karakter može baciti na realno tlo.

Verujete li u ljubav na prvi pogled?

To se dogodilo dvoma stanovnicima New Yorka, kada je dizajner internetskih stranica Patrick Moberg na podzemnoj železničkoj stanici ugledao ženu svojih snova. Obzirom da ju je izgubio u masi ljudi, pokrenuo je interenet stranicu s namerom da je nađe, čemu je pomoglo mnogo stanovnika tog grada. Traženje je trajalo samo dva dana, a romansa je postala poznata i javnosti i medijima. Nažalost nije se održala, jer su Patrick in Camille Hayton nakon dva meseca zaključili da nisu suđeni jedno drugom.

Dakle ljubav na prvi pogled se događa. Ne možemo se pretvarati da ne postoji jer smo je sposobni doživeti. Pitanje je samo koliko smo prema njoj otvoreni.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia