fbpx
Društvo News

Veliko donatorsko veče JUBMES banke: Izložba koja je stvarana uživo zajedno sa publikom

Veliko donatorsko veče JUBMES banke: Izložba koja je stvarana uživo zajedno sa publikom

 U prostorijama JUBMES banke održano je nesvakidašnje humanitarno veče za pomoć dečijoj hirurgiji Srbije i deci oboleloj od kardiovaskularnih bolesti.


Petoro mladih akademskih slikara: Kasja Milenković, Kristina Pirković, Nataša Ristić, Veljko Valjarević i Stefan Lukić upriličili su izložbu koja je nastajala u toku jedne večeri, uživo, portretišući prisutne zvanice iz javnog života. Ceo događaj JUBMES banka osmislila je za potrebe fondacije “Za dečje srce” koju je Banka osnovala u saradnji sa Institutom za majku i dete, Novi Beograd davne 1992. Godine, u cilju prikupljanja  pomoci i opremanja Odeljenja za dečju kardiohirurgiju.  Pomoć u lečenju dece obolele od kardiovaskularnih bolesti deo je misije Banke već 26 godina.

 

Portretisani gosti su mogli da prema svojim mogućnostima otkupe svoj portret i na taj način doniraju sredstva za dečju hirurgiju i lečenje mališana. Selektor mladih umetnika, akademski slikar Mišo Filipovac rekao je da su svi mladi autori bili izuzetno motivisani da doprinesu sreći onih ljudi koji su svuda oko nas a koje nekada ne primećujemo i da je obaveza umetnika da svet učine plemenitijim promovišući najviše ljudske vrednosti i vrline. Prema rečima predsednika Izvršnog odbora JUBMES banke dr. Miloša Vujnovića: ”zadatak svake banke je da bude na usluzi kako privredi tako i građanstvu i da razume i oseća potrebe društva u kome deluje. Finansijski kapital udružen sa umetničkim i kreativnim kapitalom može biti dragocen za društvo u kome živimo!”

U narednih mesec dana u holu JUBMES banke u ulici Zorana Đinđića 121 otvorena je prodajna izložba radova mladih umetnika, a svako ko želi, može donirati sredstva za pomoć dečjoj hirurgiji uplatom na račun Humanitarne fondacije “ Za dečje srce”: 190 – 2230 – 87.

 

 

 

Izvor: PRess Serbia

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA