Početna » Travel » Velika promena u Nemačkoj: Mesečna karta za sve gradske prevoze od sada 49 evra
Travel

Velika promena u Nemačkoj: Mesečna karta za sve gradske prevoze od sada 49 evra

Velika promena u Nemačkoj: Mesečna karta za sve gradske prevoze od sada 49 evra

Nemači ministar saobraćaja Volker Wissing saopštio je da je ovaj potez usmeren na suzbijanje emisija štetnih gasova, takođe kako bi ljudi lakše izdržali krizu koja je zahvatila svet pa tako i Nemačku.


Nemačka je uveka jedinstvenu prevoznu kartu koja će koštati 49 evra, ova karta pruža mogućnost korišćenja prevoznih sredstava kao što su autobus, tramvaj ali i voz, širom države, Prošle godine, Nemačka vlada omogućila je da se u letnjim mesecima karta naplaćuje sa 9 evra mesečno, što je predstavljalo neverovatnu pogodnost za nemačko stanovništvo, ali i za strane turiste.

Karta se može koristiti za kratke i srednje udaljenosti, dok još uvek nije poznato da li će iste moći da se koriste za međugradske linije. Karta je digitalna, i može da se obnavlja, kao mesećna pretplata, saopštio je Euronews.

Na ovaj način, nemačka vlada želela je da pomogne svom narodu da se lakše suoči sa krizom prouzrokovanom ratom u Ukrajini, ali i da motiviše ljude da razmišljaju o ekološkoj situaciji i smanje emisiju štetnih gasova.

Ovo je sjajna vest za turiste ukoliko žele da provedu neko vreme putujući Nemačkom, za samo 49 evra, moći će da koriste gradski prevoz u svim nemačkim gradovima.

Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ EuroNews

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

1 Comment

Click here to post a comment

  • U poseldnej vreme nemci donose čudne odluke, zatvaraju nuklearke kada su im najpotrebnije, izbacuju motore sa unutrašnjim sagorevanjem koji su efikasni i ne zagadjuju mnogo, guraju sve u javni rpevoz, itd. Najveći emiter CO2 je avio transport, šta će tu da urade? Da Zabrane Lufthanzi da leti? Ili da zabrane brodski prevoz dok ne naprave blodove na električni pogon? PO meni veoma loša i populistička odluka koja će da ih košta a nee dobiti ništa

PRess Serbia