Booking.com
Srbija Travel

Vaučeri i za zimski odmor?

Vaučeri i za zimski odmor?

Turizam u Srbiji se u velikoj meri oporavio, što potvrđuju i podaci. Od početka godine ukupan broj dolazaka turista u našu zemlju je veći za 65,4% u odnosu na isti period 2021. godine, što je odličan rezultat imajući u vidu aktuelnu krizu u svetu.


Ovakvi rezultati su i očekivani, zahvaljujući ulaganju u infrastrukturu, posebno putnu, kao i dodeli vaučera za odmor u Srbiji, izjavila je Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija. Veliki broj domaćih turista je upravo zahvaljujući vaučerima dobio prilku da ode na odmor i da putuje. Osim toga, realno je očekivati da sledeća godina bude još bolja, počevši sa narednom zimskom sezonom. Da li to znači da će biti podeljeni vaučeri i za zimski odmor?

Vaučeri su odlična odluka i sjajno rešenje za oporavak turizma, jer doprinose povećanom prometu domaćih turista u zemlji. Takođe, doprinose i intenziviranju korišćenja postojeće turističke ponude i afirmisanju novih domaćih destinacija, izjavila je Tatjana Matić. Realno je očekivati da će ovaj model biti primenjivan i u budućnosti.

Država bi, u zavisnosti od stanja u budžetu, mogla građanima da ponudi i vaučere za zimsku sezonu, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Ministar je izjavio da vaučeri doprinose ubrzanom oporavku turističke privrede, koja je pretrpela velike gubitke, a i da je šansa građanima da uz finansijsku pomoć bolje upoznaju svoju zemlju, navodi eKapija.

Odluku da budu podeljeni vaučeri i za zimski odmor pozdravljaju i turističke agencije. Na taj način bi se pomoglo građanima da posle letnje sezone mogu i na zimski odmor. Osim toga, zimovanje ne bi podrazumevalo samo veće zimske centre i boravak na planinama. Zimski odmor podrazumeva i boravak u banjama, na selu i u manjim mestima u Srbiji.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ TU Magazin

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia