Booking.com
Početna » News » Vanja Stanković ponosna i srećna zbog zlata na SP
News Sport

Vanja Stanković ponosna i srećna zbog zlata na SP

Vanja Stanković ponosna i srećna zbog zlata na SP

Reprezentativka Srbije u tekvondou Vanja Stanković rekla je danas da je ponosna što je osvojila prvu medalju za Srbiju na svetskim prvenstvima.


“Jako sam srećna i ponosna posle ove medalje. Trener mi je upravo rekao da sam ušla u istoriju jer je ovo prvo zlato ikada, još nisam svesna toga. Vredno smo trenirali čitavu sezonu i ovo je plod višegodišnjeg ulaganja i u sebe i u rezultat. Još mi je draže jer je ovo najveće svetsko prvenstvo ikada i još u postojbini tekvondoa, Koreji. Pa da li može bolje”, rekla je Stankovićeva, prenosi tekvondo klub Galeb.

Vanja Stanković osvojila je danas zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji u kategoriji do 49 kilograma. Ona je u finalu pobedila bronzanu sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, Panipak Vongpatanakit iz Tajlanda sa 10:5.

“Slobodno mogu da kažem da je ovo najbolja naša reprezentacija ikada i verujem da će i ostali iz tima nastaviti niz osvajanja medalja u narednim danima”, rekla je ona.

Trener reprezentacije Dragan Jović rekao je da je ovo fantastičan dan za srpski tekvondo.

“Vanja je i juče i danas bila najdominantnija takmičarka na prvenstvu. Ušla je u istoriju kao prva osvajačica svetskog zlata za Srbiju. Njena posvećenost i kada je ispred sebe imala Draganu Gladovic, Tijanu Bogdanović je bila tolika da je strpljivo čekala svoju šansu i zgrabila je na najbolji način”, rekao je Jović.

Svetsko seniorsko prvenstvo u tekvondou u Južnoj Koreji, u Mudžuu, traje do 30. juna, takmiči se skoro hiljadu boraca iz 183 zemlje, od čega 13 boraca iz Srbije.

“Sada bez euforije idemo na sledeće takmičare. Ostalo je još puno jakih imena u našem timu”, rekao je Jović koji je zahvalio svim trenerima u klubu koji vredno rade s takmičarima.

Trećeg takmičarskog dana na tatami izlaze Tijana Bogdanović u kategoriji do 53 kilograma, Ana Bajić (+73kg) i Miloš Gladović (58kg).

Izvor: PRess Serbia

About the author

Aleksandra J.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia