fbpx
Health and beauty Saveti

Usporite proces starenja kože!

Evo kako da sprečite prebrzo starenje kože!

Znakovi starenja su između ostalog pojava bora, linija, pigmentacije i umornog izgleda kože, ali eksperti nude savete koji će vam pomoći da se borite s tim.

Pre svega, manje se izlažite suncu, jer konstantna izloženost UV zračenju uzrokuje prevremeno starenje, hiperpigmentaciju i uvećanje pora. Nanosite kremu za sunce minimalno s faktorom 30 kako biste sačuvali mladalački izgled.

Hidratacija kože čini čuda, jer suva, dehidrirana koža rezultira pojavom linija i bora. Hidratacijom kože ćete usporiti proces starenja pa stoga nanesite hidratantna sredstva odmah nakon tuširanja.

Koristite blaža sredstva za čišćenje kože. Možda ste u dvadesetim koristili agresivnija sredstva protiv akni, ali u tridesetim morate biti oprezni jer koža na njih reaguje drugačije. Takva sredstva oštećuju kožu i čine je starijom. Umesto toga upotrebite blaže alternative kako bi koža imala prirodan i zdrav sjaj.

Hidratacija organizma je od ključne važnosti, jer je voda potrebna i unutrašnjim organima koji imaju uticaj na zdravlje vaše kože. Svakodnevno treba da pijete dosta vode, a korisni su i dnevni suplementi koji će pozitivno uticati na kožu. Ona će izgledati zdravo i podmlađeno. Bademi i orasi su veoma korisni jer sadrže omega 3 masne kiseline.

San je važan za lepotu jer omogućava koži da se oporavi i osveži.

Neka vežbanje bude vaša redovna navika. Iako ste preokupirani svojim poslom, učinite sve kako biste vežbali svakodnevno. Nakon 30. godine koža generalno počinje da stari, a vežbanje sprečava opuštanje kože i održava telo zdravim.

Izvor: klix.ba
Loading...

Video nedelje

DJ MARTIN - BUDI MOJE SVE (4K)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

Close