Booking.com
Početna » FAKT » Upravnike stambenih zgrada u Subotici biraju preminuli ljudi!
Društvo FAKT News

Upravnike stambenih zgrada u Subotici biraju preminuli ljudi!

Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada koji je stupio na snagu pre nekoliko godina u Republici Srbiji, uređena su sva važna pitanja vezana za upravljanje i održavanje zgrada, kao i sva ostala važna pitanja vezana za stambenu politiku.


Profesionalni upravnici zamenili su nekadašnje predsednike kućnih saveta, a da postoje i oni koji su se grubo oglušili o ovaj zakon i umislili da su iznad zakona jeste i primer Miška Cvijina sa Beogradskog puta 71, koji nema zvaničnu licencu upravnika zgrade, ali ga to ne sprečava da upravlja zgradom i nenamenski troši zajednički novac.
Dotični gospodin je od aprila 2016. godine nesavesno vodio zgradu, nenamenski trošio zajednički novac za svoje lične potrebe i hirove, skidajući novac sa računa, bez saglasnosti ostalih vlasnika stanova, pri čemu nije poštovao nijedan propisan član gore navedenog Zakona. Povećao je cenu održavanja zgrade (etaž), bez saglasnosti vlasnika stanova, kako bi skupio novac da bi se realizovala popravka krova. Međutim, ni posle punih 6 godina, stanari nisu dobili novi krov, već vlažnu zgradu koja prokišnjava i ugrožava bezbednost samih stanara, a uz to plaćaju i najveću mesečnu nadoknadu za održavanje zgrade na celoj teritoriji opštine Subotica.
Vlasnici posebnih delova zgrade (stanova) na Beogradskom putu 71 su prikupili saglasnost za smenu Miška Cvijina i dodelu profesionalnog upravnika od strane Gradske uprave. Dana 10. septembra 2021 godine, ista je predata u Gradsku upravu i zavedena od strane nadležene službe koja se bavi upravljanjem zgrada. Nekoliko meseci vlasnici posebnih delova zgrade na Beogradskom putu 71 su čekali da im Gradska uprava dodeli novog upravnika, ali umesto novog upravnika, doživeli su  neverovatan šok.
Gradska uprava je razrešila dotičnog gospodina, koji je brže bolje, predao falsifikovanu odluku vlasnika posebnih delova zgrade, po kojoj je on ponovo izabran za upravnika zgrade, pri čemu je uz odluku dostavio i saglasnost vlasnika posebnih delova zgrade, na kome se nalaze mnogi oni koji  nisu nažalost više medju živima, kao i oni koji odavno ne poseduju stanove u svom vlasništvu i oni vlasnici koji su prethodno potpisali saglasnost za njegovu smenu, sa sve potpisima i brojevima ličnih karti. Da bi se takva odluka donela, morao je da sazove skupštinu stanara i pitanje izbora novog upravnika stavi na dnevni red, sačini zabelešku i prikupi saglasnost većine, međutim ništa od toga nije uradio, već je počinio krivično delo, u želji da I dalje raspolaže novcem zgrade i onemogući dolazak novog upravnika, uz reviziju svega što je radio od 2016. godine.
Postavlja se pitanje da li u ovom gradu preminuli ljudi biraju upravnika , zašto je nadležna sluzba primila nepotpunu i falsifikovanu odluku . Ovim činom grubo je prekršeno nekoliko članova više važećih Zakona u Republici Srbiji, a to su pored Zakona o upravljanju i održavanju zgrada i Krivični zakon, kao i Zakon o zaštiti podataka ličnosti. Pored gore navedenog,  imenovani je isključio zajedničke kamere u zgradu, postavio svoje privatne kamere unutar zgrade i na spoljnim delovima zgrade (snima deo javne površine), kako bi na privatnom telefonu i računaru vršio nadzor zgrade, što predstavlja grubo kršenje Zakona, jer nema pravo da snima  okolinu zgrade, kao i maloletnu decu koja žive u zgradi, u vremenu kada se borimo protiv pedofilije i raznih drugih oblika nasilja. Takođe, koristi adaptiranu zajedničku prostoriju zgrade, od koje samo on i njegov zamenik Dragan Petković imaju ključ, koju koriste za svoje lične potrebe i privremeni smeštaj ilegalnih migranata. Vrlo važna napomena je da su istu pokušali i da prodaju i sav novac prisvoje za sebe. Miško Cvijin je kao golubar, otuđio i tavanski deo, na kome je dugo vremena držao i golubove.
Na osnovu svega gore navedenog, postavlja se pitanje šta su radili nadležni organi, kada su pojedini vlasnici stanova podnosili prijave protiv dotičnog, zašto se ne poštuje volja vlasnika stanova, već se imenovani prvo razrešava, a potom ponovo postavlja za upravnika zgrade, a sve uz pomoć lica iz nadlezne službe Gradske uprave. Takođe, pitanje i za gradonačelnika Subotice    je zašto je dozvolio da u Gradskoj upravi sede nekompeteni ljudi, koji dozvoljavaju ovakve kriminalne radnje i dokle će običan narod da ispašta. Na kraju, ukoliko nadležne Gradske službe ne preduzmu ništa u najhitnijem roku, vlasnici stanova na Beogradskom putu 71 biće prinuđeni da se obrate i najvišim državnim institucijama.
PRESSSERBIA.COM

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Oktobar 2023
P U S Č P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia